Wątek powitalny
Re: Wątek powitalny
Witaj Paterson - ładny kolor wybrałeś
ps. nie chwalcie mnie tak bo...
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 gdi
- Kolor:
Dobry wieczór.Mam na imię Olek ,witam wszystkich użytkowników i posiadaczy Tucsona oraz założyciela forum już za 14 dni zostanę posiadaczem
białego tusia 1.6 mam nadzieję że będę zadowolony taj jak Wy
białego tusia 1.6 mam nadzieję że będę zadowolony taj jak Wy
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
Część Olek! Gratuluje wyboru, będzie Pan zadowolony!!!
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Cześć Olek! Fajnie że się udało Ci się w końcu zarejestrować. Witamy na Forum... wśród przyjaciół i sympatyków Hyundai Tucson
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 6MT 2WD
- Kolor:
Wrobel, kolor jedyny słusznywrobel pisze:Witaj Paterson - ładny kolor wybrałeś
A tak całkiem serio, to żonie bardzo się podobał, a jak powszechnie wiadomo o gustach kolorystycznych żony się nie dyskutuje
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Miałem to samo! A teraz poprzyklejane robale to ja muszę szorować ze zderzaka bo na białym wszystko widać.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.7 CRDI 141KM 2WD 7DCT
- Kolor:
Witaj. Na pewno będziesz zadowolony A robalami się nie przejmuj bo idzie zima, będzie biało i nic nie będzie widać
SILNIK: 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM)
Decyzja podjęta.Odbyłem jeszcze raz jazdę testową Tucsonem i Sportage.Wygrała Kia Sportage.Oboje z Żoną jednak lepiej czujemy się w Kii.Tucson pisze:Cześć, witaj na forum. Też z żoną mieliśmy tę zagwozdkę i o ile KIA poprzedniej generacji była po prostu ładna to nowa KIA jest przekombinowana moim zdaniem i wyszła po prostu na dziwoląga.
Deska rozdzielcza i wnętrze Tucsona jest po prostu zbyt plastikowe ,dodatkowo podczas jazdy moje prawe kolano obijało się o twardy jak kamień dolny rant przy panelu klimatyzacji.Mam 194 cm wzrostu, także może dlatego.W Kii ten problem nie występuje a materiały użyte we wnętrzu sprawiają lepsze wrażenie.Szczególnie górna część deski rozdzielczej, która jest miękka.W Hyundaiu ten plastikowy daszek nad zegarami jest paskudny w dotyku brrrrrr....
Reasumując Tucson z zewnątrz jest bardzo ładnym autem ale Kia wygrała w moim przypadku bardziej przemyślanym wnętrzem w którym po prostu lepiej się czuje.A co do wyglądu Sportage to linia boczna auta świetna,tył ok a przód no cóż mnie się bardzo podoba.Szczególnie na żywo Kia zyskuje na plus.Jedyny minus to brak ślicznych ledowych pasków do jazdy dziennej takie jak ma Hyundai
Dodatkowo pojawił się właśnie nowy cennik 2017 i Kia z silnikiem 1.6 T-GDI 7 DCT jest tańsza obecnie w zakupie i to pomimo dużych upustów na Tucsona z racji wyprzedaży rocznika 2016
Ostatnio zmieniony 01 gru 2016, 15:56 przez barber, łącznie zmieniany 1 raz.
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Polar White
Barber życzymy zadowolenia z auta!!! Najważniejsze, że czujesz się w niej dobrze i Ci pasuje. PS. Kia zawsze była tańsza niż Tucson...