Tucson TL
Ubezpiecznie GAP
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Albinos
Ubezpiecznie GAP
Witam,
Czy ktoś z was posiada ubezpieczenie GAP? W poniedziałek odbieram Tajsona i zaproponowano mi właśnie to ubezpieczenie. Co o tym sądzicie? Warto? Koszt takiego ubezpieczenia na 3 lata, to 1700zł.
Czy ktoś z was posiada ubezpieczenie GAP? W poniedziałek odbieram Tajsona i zaproponowano mi właśnie to ubezpieczenie. Co o tym sądzicie? Warto? Koszt takiego ubezpieczenia na 3 lata, to 1700zł.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Re: Ubezpiecznie GAP
Namawiali to wziąłem, ale w pakiecie z oponami zimowymi w mocno promocyjnej cenie 

-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Na pewno przydaloby sie w przypadku kradziezy w 2 I 3 roku. Czy warto, to zalezy od indywidualnego podejscia do ryzyka:)
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDi 6MT 2WD (132 KM) Comfort
- Kolor: Ruby Wine
Ja takowe posiadam (leasing operacyjny). Czy warto? Jak z każdym ubezpieczeniem: jeśli się nic nie przytrafi złego (w przypadku GAPu - kradzież auta lub kasacja) to nie warto...
Nie wyobrażam sobie nie mieć tego na auto w leasingu. Mam ten pakiet 3 lata za 1700zl.
Spokój kosztuje niestety.
To zewnętrzna firma, a to ma swój plus, że jakby co, to kasa odrazu do ciebie idzie a nie przez bank.
Spokój kosztuje niestety.
To zewnętrzna firma, a to ma swój plus, że jakby co, to kasa odrazu do ciebie idzie a nie przez bank.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, 14:04 przez krisman, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Od 30 lat ubezpieczam swoje samochody płacąc OC i AC i z perspektywy czasu widzę, że były to pieniądze wyrzucone w błoto 
Jednakże mimo to nadal będę je ubezpieczać, bo zawsze może zdarzyć się ten "pierwszy raz". Też proponowano mi GAP, ale nie skorzystałem. Staram się wybierać kompromis pomiędzy kwotą ubezpieczenia i ewentualnym ryzykiem poniesienia straty w następstwie jakiegoś zdarzenia.

Jednakże mimo to nadal będę je ubezpieczać, bo zawsze może zdarzyć się ten "pierwszy raz". Też proponowano mi GAP, ale nie skorzystałem. Staram się wybierać kompromis pomiędzy kwotą ubezpieczenia i ewentualnym ryzykiem poniesienia straty w następstwie jakiegoś zdarzenia.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Prawo Murphiego mówi, raz nie zapłacisz to stanie się to, za co płaciłeś latami, by się nie stało. 

@miras2016, nie zgadzam się. Nie były wyrzucone pieniądze w błoto za OC i AC. Gdybyś nie miał ubezpieczenia to byś napewno psychicznie cierpiał. Nigdy nie wiadomo co się stanie. A staje się w najmniej oczekiwanym momencie. Przykład osobisty: od lat ubezpieczalem wyjazdy na narty. W zeszlym roku pierwszy raz odpuscilem z braku czasu. Mówię sobie, ze 15 lat nic sie6nie dzialo to i teraz sie nie stanie. Stało się i to poza granicami PL (w PL nie jeżdżę). Wjechała we mnie narciarka i uciekła. Mnie zwiezli polprzytomnego topoganem w dol. A potem za wszystko placilem i to bardzooooo duzo. Nawet za zwiezienie 250 Euro, a rekonsyrukcje ACL kolana to juz byl kosmos. Dlatego nie mówmy, ze wyrzucone są pieniądze za ubexpieczenia. To nasz psychiczny paszport a razie czego zwrot pieniedzy.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Zgadzam sie. To, ze sie nic nie stalo to nie znaczy ze kasa w bloto. Natomiast od wszystkiego sie zabezpieczyc w stu procentach nie da, albo sie to nie oplaca. Trzeba wywazyc jakie ryzyko jest dla nas akceptowalne a jaki nie. Na pewno gap jest ok w kontekscie kradziezy, tak jak juz mowilem, bo tucsonow coraz wiecej i popyt na czesci na pewno bedzie.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor: