Tucson TL
Tucsony 2017 wysprzedane ...
Re: Tucsony 2017 wysprzedane ...
Wiec jedni będą szukać starego modelu inni kupią nowy dla mnie głównym aspektem jest silnik jeżdżę głównie koło domu wiec nie zamierzam się zamartwiać jakimiś turbinami i kłopotami związanymi z turbo jednak takim silnikiem trzeba jeździć trochę jak dieslem swoje musi dostać aby nic się nie pozapiekalo
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Za parę lat HT z silnikiem 1,6 GDI będzie chodliwym towarem. Do LPG jak znalazł. Szkoda że psują nowe modele turbinami.
IX35 z 2.0 GDI super
IX35 z 2.0 GDI super
Dokładnie teraz turbo będzie ok ale już koło 100 000 najazdu każdy będzie się zastanawiał które zło wybrać pewnie wielu przeskoczy mimowszystko na diesla. No szkoda ja oglądałem inne marki ale ze względu na silniki turbo benzin odpadają mimo wyglądu który mi się podoba.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Po gwarancji bałbym się jechać z turbiną za granice. Loteria albo będzie ok albo się zepsuje.
Ten co ma kasę to kupuje turbo a zaraz po gwarancji sprzeda ...mine
2017 roczniki są w wyższych wersjach >120k
Ten co ma kasę to kupuje turbo a zaraz po gwarancji sprzeda ...mine
2017 roczniki są w wyższych wersjach >120k
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Przy kupnie używki zawsze jest ryzyko awarii. Dlatego zawsze po zakupie auto idzie na drobiazgowy przegląd u mojego przyjaciela mechanika. Kończy sie to zazwyczaj na tysiącach ale wiem czym jeżdżę wtedy. Niektórzy mimo wszystko nie wezmą dizla bo koszt reanimacji turbo to kropla w porównaniu z wymianą DPF.
Ja powiem tak popsuć się ma prawo wszystko takie czasy ale jak to jest naprawiane to druga sprawa można wywalić kupę kasy a samochód i tak będzie niezrobiony wldlatego póki mogę kupię zwykła benzynę potem się zastanowię nad hybryda
Akurat w benzynie jest więcej rzeczy które mogą się szybciej zepsuć

Diesel to zapłon samoczynny, a benzynowe to wszystko co zwiazane z rozruchem,cewki, kable, świece iskrowe itp. W dieslu jeśli jest odpowiednie paliwo to łatwiej lub trudniej zapali, w benzynie nie jeśli zawiedzie element zapłonu.
skomplikowane reszty jest porównywalne.
oczywiście zimą może być kłopot (zle paliwo czy czasem świece żarowe )

oczywiście zimą może być kłopot (zle paliwo czy czasem świece żarowe )
Warto poczytać, nas dotyczy odkładanie się nagaru, z tego co wyczytałem na stronach Kia, stosują chemię co 30kkm
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/b ... mow/r1hk0y
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/b ... mow/r1hk0y