Tucson NX4
Tryby skrzyni: eco, normal, sport
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson Executive Hybryda
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight Gray
Re: Tryby skrzyni: eco, normal, sport
W Executive jest tryb sport i eco
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,6 T-GDI MR'25 E6e
- Rok produkcji: 2025
- Skrzynia: Manual
- Wersja: ix35
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Cyprus Green Pearl
Witam Kolegów,
jestem dwutygodniowym posiadaczem nowego Tucsona i szukam sposobu na przestawienie domyślnego trybu na Normal. U mnie odpala się sport, co nie zawsze mi odpowiada.
jestem dwutygodniowym posiadaczem nowego Tucsona i szukam sposobu na przestawienie domyślnego trybu na Normal. U mnie odpala się sport, co nie zawsze mi odpowiada.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Platinum
- Wersja: NX4
- Kolor: Silky Brown
W NX? Domyślnie jest normal, chyba że eco jeśli zostawiłeś na eco, jeśli na sport lub normal to normal.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Rok produkcji: 2020
- Wersja: TL
- Kolor: Brązowy
Witam.
Przyłącze się do tematu. Dotyczy Nx.
Otóż zgodnie z instrukcją domyślnym trybem jest Normal. U mnie ledwo przejadę kilka metrów przełącza się na tryb Eco. Nie mam tego w ustawieniach - ECO > NORMAL > SPORT > MY DRIVE-, ani opisywanego w instrukcji trybu SMART. Zawsze wyłączam silnik w trybie Normal. Jeżeli po odpaleniu silnika (nie wyświetla trybu ECO ani Sport) czyli jest w Normal i wybiorę selektorem Normal to po przejechaniu kilku metrów nie włącza się już tryb ECO. Czy coś jest nie tak?
Przyłącze się do tematu. Dotyczy Nx.
Otóż zgodnie z instrukcją domyślnym trybem jest Normal. U mnie ledwo przejadę kilka metrów przełącza się na tryb Eco. Nie mam tego w ustawieniach - ECO > NORMAL > SPORT > MY DRIVE-, ani opisywanego w instrukcji trybu SMART. Zawsze wyłączam silnik w trybie Normal. Jeżeli po odpaleniu silnika (nie wyświetla trybu ECO ani Sport) czyli jest w Normal i wybiorę selektorem Normal to po przejechaniu kilku metrów nie włącza się już tryb ECO. Czy coś jest nie tak?