Tucson TL
Szyba przednia
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Szyba przednia
Smuteczek mam nadzieję że wszystko zostanie załatwione po Twojej myśli.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
No i mnie to spotkalo dzis. Pyk jakis kamien na trasie i efekt jak na zdjeciu. Zgloszone do PZU skierowane do ASO. Faktycznie chyba miekkie te przednie szyby
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson listopad 2017/ Comfort + navi/ 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Wczoraj mnie się dostało. Podobnie jak Tommy ,ta sama wysokość.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Mnie też trafiło w sobotę, mam powierzchniowy odprysk, jadę naprawić w http://www.naprawa-szyb.com.pl
- sssmok
- Nowicjusz
- Twój samochód: GO!SE 1.6 T-GDI 7DCT
- Kolor: Champion Blue
Czy w Waszych autach przednie szyby są produkcji firmy AGC Automotive ? Nazwa powinna być w dolnym rogu pod znaczkiem hyundaia.
- sssmok
- Nowicjusz
- Twój samochód: GO!SE 1.6 T-GDI 7DCT
- Kolor: Champion Blue
Szyby tej firmy są montowane w Tucsonach na rynek brytyjski i są sprzedawane wraz z montażem poniżej 1000 PLN bez kalibracji. Dwa tygodnie temu musiałem wymienić u siebie przednią szybę i skorzystałem z usługi wymiany w Nord Glass, który jest przedstawicielem, a właściwie należy do konsorcjum AGC Automotive z Belgii. Byłem na wycieczce w Polsce, kamień rozwalił mi szybę, a w Hundai Polska zaproponowano mi wymianę za miesiąc i horrendalną kwotę. Ponieważ producentem mojej szyby było AGC, więc skontaktowałem sie z nimi, a oni poprzez Nord Glass z Koszalina dostarczyli mi szybę do Wrocławia w ciągu 3 dni i w odzialale tej samej firmy założyli ją do auta i skalibrowali odpowiednio kamerę LKAS.
I tu dochodzę do sedna: szyba przednia 807 PLN, montaż 99 PLN, kalibracja 492 PLN, hydrofobizacja 49 PLN, razem: 1447 PLN. Czytając tu podawane przez niektórych ceny to się zastanawiam skąd się one wzięły. Dlatego pytałem wcześniej o producenta szyb do polskich Tucsonów bo może je robi np Maybach albo inny Lexus.
I tu dochodzę do sedna: szyba przednia 807 PLN, montaż 99 PLN, kalibracja 492 PLN, hydrofobizacja 49 PLN, razem: 1447 PLN. Czytając tu podawane przez niektórych ceny to się zastanawiam skąd się one wzięły. Dlatego pytałem wcześniej o producenta szyb do polskich Tucsonów bo może je robi np Maybach albo inny Lexus.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Nieprawdopodobny pech
Miesiac po naprawie szyby, a w zasadzie po jej wymianie po uszkodzeniu od kamienia, dzis znow to samo. Uszkodzenie mniejsze, bo i kaliber kamyczka mniejszy. Ale do cholery, z czego sa te szyby???? Krusza sie od byle kamyczka?? Dodam ze przytrafilo sie to podczas jazdy po miescie, wiec predkosc byla wrecz zolwia Jest odprysk srednicy okolo 2mm. Ale jest. Rece opadaja
Miesiac po naprawie szyby, a w zasadzie po jej wymianie po uszkodzeniu od kamienia, dzis znow to samo. Uszkodzenie mniejsze, bo i kaliber kamyczka mniejszy. Ale do cholery, z czego sa te szyby???? Krusza sie od byle kamyczka?? Dodam ze przytrafilo sie to podczas jazdy po miescie, wiec predkosc byla wrecz zolwia Jest odprysk srednicy okolo 2mm. Ale jest. Rece opadaja
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Faktycznie, to chyba nieprawdopodobny pech... Jeżdżę od 30 lat i nigdy mi się to nie przydarzyło..., aczkolwiek moja żonka ma mniejsze doświadczenia, ale w jej autku są takie cudeńka
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
Jak taki mały to jedź szybko do zabezpieczenia. Zalewają jakąś żywicą i nie powinno dalej pękać.Tommy pisze:Jest odprysk srednicy okolo 2mm. Ale jest. Rece opadaja
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson listopad 2017/ Comfort + navi/ 1.6 GDI
Odprysk po kamieniu (średnica około 1cm),naprawa 80 zł.Z zewnątrz praktycznie niewidoczna.