Zgadzam się miałem ten nawyk wypracowany w poprzednim HT a teraz doszło jeszcze włączanie Auto Hold. Ot taka procedura startowaANDRZEJ1958 pisze: ↑11 mar 2021, 12:32Myślę, że można wypracować sobie nawyk wyłączenia tego systemu po wejściu do samochodu. Mały ruch ręką i po problemie.
Tucson TL
System Start Stop
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Re: System Start - Stop
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
Można można, ja od razu z automatu odpalenie i klik wyłącz start-stop
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2.0crdi
- Kolor: White Sand (Y3Y)
U siebie wyłączyłem start-stop na stałe wypinając kostkę przy module ujemnej klemy akumulatora.
Uprzedzając odpowiedzi typu... nie wolno bo się popsuje to powiem, że w busie też mam wypięte, auto ma już ponad pół miliona najechane i wszystko cyka i aku chodzi od nowości
Uprzedzając odpowiedzi typu... nie wolno bo się popsuje to powiem, że w busie też mam wypięte, auto ma już ponad pół miliona najechane i wszystko cyka i aku chodzi od nowości
Spalanie w trybie mieszanym 7,4L/100km
-
- Weteran
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI 132km Style
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
Cześć która to kostka od start stop?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
I zamiast stać za tobą w korku lub na światłach i nie przejmując się że ja i moja rodzina nie wdychamy tech wszystkich ciężkich związków bo masz nowe auto wyposażone w start stop to męczymy się na zamkniętym obiegu .......... Ręce opadają dlaczego to robisz co to ma na celu nie stać cię na akumulator ?rzemieślnik pisze: ↑07 paź 2021, 14:17U siebie wyłączyłem start-stop na stałe wypinając kostkę przy module ujemnej klemy akumulatora.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Ja mam taki odruch że od razu wyłączam Start/Stop po odpaleniu silnika. Szkoda aku, rozrusznika itd. Ameryka, Chiny mają w zupie ekologię a w imię czego mam zarzynać rozrusznik i akumulator. Kto mi zapłaci za te elementy, może jakiś komisarz z UE.
-
- Weteran
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI 132km Style
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
Wiesz który to moduł odpowiada za start stop?rzemieślnik pisze: ↑07 paź 2021, 14:17U siebie wyłączyłem start-stop na stałe wypinając kostkę przy module ujemnej klemy akumulatora.
-
- Mistrz
Brawo dla ciebie naprawdę po ilu latach padnie ci ten Aku czy rozrusznik hehehehehe.
Co do Chin powielasz fuck news oni są na dzień dzisiejszy bardziej ekologiczni niż my mają więcej elektryków czy to rowerów skuterów czy aut ich przemysł jest wielu dziedzinach czystszy niż europejski .
Nie jestem jakimś ekologiem ale rozwala mnie takie myślenie bo sąsiad pali w piecu to ja też będę bo pięć na gaz kosztuje .
Po co kupujesz żarówki LED przecież są droższe .........
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 gdi comfort
Jak to mówią dobry dla środowiska kiepski dla silnika tak twierdzi mój mechanik . https://auto.wprost.pl/aktualnosci/1025 ... czaja.html
-
- Mistrz
Tylko to paliwo co spalisz stojąc w korkach czy na światłach też kosztuje coraz więcej i sądzę że to co zaoszczędzę na paliwie stosując system start stop to po paru latach właśnie wydam na Aku czy jakaś naprawę gdy będę tym autem jeździł długo w co wątpię bo większość pozbywa się auta czy to jak kończy się leasing czy gwarancja lub po jakiejś przygodzie więc duża większość ma tylko korzyść z zaoszczędzonej kasy i zdrowego powietrza .