Tucson NX4
Światła - opinie w Tucson NX4 2021

Masz problem z oświetleniem zewnętrznym? Napisz tutaj.
arbi
Weteran
Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: 2 kolorowy

Re: Światła - opinie w Tucson NX4 2021

Post autor: arbi » 24 cze 2024, 11:21

MAX2032 pisze:
23 cze 2024, 16:59
mam pytanko zaparowywał komuś przedni reflektor ledowy mam 2 latka i po deszczu lub myciu zaparowywuje .W ASO powiedzieli że trzeba wymienić pochłaniacz wilgoci ,a że jest rzecz urzytkowa i nie podlega gwarancji trzeba za to zapłacić
Bzdura. Jak paruje to podlega gwarancji. Parowanie to objaw usterki i zgłaszaj spokojnie. Nie będą chcieli bo jak zgłosisz to zostaną przez to zmuszeni do naprawy. Jak nie chcą to zarzadaj posemnej odmowy z opisem ze wg nich parujące reflektory związane są z nieprawidłowa eksploatacja...

Nie daj z siebie robić osła - za przeproszeniem.

Awatar użytkownika
myTucson
Nowicjusz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 19 paź 2024, 21:54

thenaturat2 pisze:
18 cze 2023, 18:56
Mam octavie IV i lampy Matrix i nie ma porównania z tymi w Tucsonie. Matrix wymiana i to powie każdy kto uzywa tych świateł. Szkoda ze w Tucsonie nie ma takich
Obecnie już są. Wersjach Platinium albo w niższych z pakietem Luxury.
Mam w swoim i potwierdzam - fajnie działa, aczkolwiek są tacy jadący z przeciwka, którzy na dostosujące się matrixy reagują miganiem długimi 😀
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

vodkon
Nowicjusz
Twój samochód: Hyundai Tucson 2023 1.6 180KM MHEV 4WD Platinum
Skrzynia: Automat DCT
Paliwo: Benzyna
Kolor: dark knight

Post autor: vodkon » 20 paź 2024, 17:47

myTucson pisze:
19 paź 2024, 21:54
Obecnie już są. Wersjach Platinium albo w niższych z pakietem Luxury.
Mam w swoim i potwierdzam - fajnie działa, aczkolwiek są tacy jadący z przeciwka, którzy na dostosujące się matrixy reagują miganiem długimi 😀
Bo działa to tak że często oślepi zanim się "dostosują", kolejny problem to za mało wycinają i nie dostosowuje się do bryły samochodu, najgorzej działa na zakrętach ale to problem wszystkich marek nie tylko Hyundai.

Dodatkowo często widzę na autostradzie i drogach szybkiego ruchu że .. używają ich bezmyślnie gdzie większość tych systemów nie została do tego zaprojektowana i źle lub wcale nie widzi innych samochodów i je oślepia (barierki, różnice wysokości między pasami ruchu).

Awatar użytkownika
myTucson
Nowicjusz

Post autor: myTucson » 20 paź 2024, 18:26

To chyba cię muszę zaskoczyć, ale nie nie działają z opóźnieniem i nie świecą za wysoko. Powiem nawet, że świecą niżej niż Ledy w TLE.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

mpek
Twórca
Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
Rok produkcji: 2021
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kolor: Silky Bronze

Post autor: mpek » 21 paź 2024, 22:00

myTucson pisze:
19 paź 2024, 21:54
Miganie długimi niejednokrotnie zauważyłem u siebie bez żadnych super świateł 🙃

Awatar użytkownika
myTucson
Nowicjusz

Post autor: myTucson » 21 paź 2024, 22:37

Bo chyba nie każdy użytkownik reflektorów z wypalonymi lustrami żarnikiem h4 przyjmuje do wiadomości, że mijania z ledami mogą mocniej świecić niż jego drogowe. Ale przy matrix odnoszę wrażenie, że jadący z przeciwka może odbierać dostosowujące się matrycowe jako miganie światłami.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu