Tucson NX4
Światła - opinie w Tucson NX4 2021
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Re: Tucson 2021 (NX4)
Ja najczęściej na dziennych, choć zdarza się jak chcę być lepiej widoczny włączam postojowe. Wtedy świecą mi dzienne i ledy w lampach. Oczywiście także i tył.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Ostatnio jechałem jakieś 20 km z wakacji za nowym Tucsonem nie wiem za jaką wersją. Niech ktoś mi powie czy wszystkie wersje mają migacze tylne w zderzaku ? Wyglądają jak dla mnie paskudnie, są strasznie małe i chyba dalej jest tam żarówka a nie led. Jak tak mają wszystkie dla mnie to totalna porażka na duży minus nowego Tucsona. Nie wiem czym się kierował producent.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Raczej wszystkie mają tak jak mówisz. Kwestia homologacji jak w jednym z testów było ujęte (wychodzą na USA i Europę ale tam migacz czerwony więc dwie homologacje i podwójne koszty), w wersji N-line jest on inny, sam migacz ale żarówka nadal czego sam nie rozumiem.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Nie podoba mi się to strasznie. Zobaczymy może coś zmienią za jakiś czas. Mój N-Line w poprzedniej wersi ma dopiero 1,5 roku więc jeszcze z 2-3 lata nie zamierzam go zmieniać. Ale jak nie poprawią niektórych szczegółów nie wymienię go na obecnego. Specjalnie zwracałem uwagę na migacze innych co prawda topowych marek i nie zauważyłem nic takiego. Wszyscy wsadzają kierunki w klosze lamp i to ledy a tu samochód za ponad 150 tyś.zł i takie badziewie. Powtarzam się ale dla mnie to straszna tandeta. W dodatku są małe i słabo widoczne, a co będzie na jesień, zimę jak się zachlapią i zabrudzą. Porażka.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Słabo, słabo to wygląda. W lampy wsadzić już nie chce pływających ale ledy a nie takie coś. Ja czekam na swojego.
- fingeros
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6 T GDI 150 KM Platinum
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Czarny
Ja już mam przejechane ponad 1000km. Na początku mi to przeszkadzało, a teraz wogóle o tym nie myśle. Ponadto samochód ma tyle innych pozytywów, że lampy kierunkowskazów odchodzą na dalszy plan. Samochód jest naprawdę świetny.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
Oj tak, ten kierunkowskaz z zderzaku słabo wyglądaGoral10 pisze: ↑13 lip 2021, 10:42Ostatnio jechałem jakieś 20 km z wakacji za nowym Tucsonem nie wiem za jaką wersją. Niech ktoś mi powie czy wszystkie wersje mają migacze tylne w zderzaku ? Wyglądają jak dla mnie paskudnie, są strasznie małe i chyba dalej jest tam żarówka a nie led. Jak tak mają wszystkie dla mnie to totalna porażka na duży minus nowego Tucsona. Nie wiem czym się kierował producent.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Niestety też mi się to nie podoba. To jest mało przemyślane i słabo dopracowane.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
WIELKA zgoda, wszyscy prezentujący NX4 na YT na to skrzeczą, jest to mocno chybione wizualnie, jak i praktycznie - jak ktoś siedzi blisko na ogonie ów Tucsona to nie widać kierunku, jadąc zaspą też nie itp. Ogromna większość aut ma kierunki wyżej linii zderzaka. Optymalnie byłoby, jakby kierunki dali (najlepiej pływające) na linii LED w części na boku, nie na klapie Może w lifcie to zrobią... Tu taki ogólny wypas, a to żarówkowe kierunki z tyłu
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny