Tucson TL
Spryskiwacze
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Spryskiwacze
Zmartwię Cię, ale ASO też nie pomoże Mi powiedzieli, że ten typ tak ma.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Obok pozycji auto wycieraczek, to najbardziej wkurzajaca przypadłość.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
No to słabo to widzę i otoczenie przed autem
Mi powiedzieli by używać dobrego płynu Skopane to ciśnienie jak cholera, w mieście można przeżyć ale w trasie przy dużych prędkościach d.d...y
Myślałem nawet o zmianie dysz na mgłowe, ale że mało jeżdżę tym autem w trasie, jakoś pomysł umarł.
Myślałem nawet o zmianie dysz na mgłowe, ale że mało jeżdżę tym autem w trasie, jakoś pomysł umarł.
- rwicik
- Autor
Używam dobrego: Autoland Psik-Psik.
Tyle, że strumienie są generowane z tych dysz zbyt nisko i zbyt wąsko, przez co środek jest suchy.
Inna sprawa, że osłony piór wycieraczek zbierają płyn, który potem rozpryskuje się po szybie.
Trudno utrzymać odpowiednią przejrzystość szyby przedniej.
A skopany automat wycieraczek najchętniej bym wyłączył - ciekawe, czy jest to możliwe?
Tyle, że strumienie są generowane z tych dysz zbyt nisko i zbyt wąsko, przez co środek jest suchy.
Inna sprawa, że osłony piór wycieraczek zbierają płyn, który potem rozpryskuje się po szybie.
Trudno utrzymać odpowiednią przejrzystość szyby przedniej.
A skopany automat wycieraczek najchętniej bym wyłączył - ciekawe, czy jest to możliwe?
Powinni coś z tym zrobić. Nie mogę uwierzyć, że nie można programowo zmienić czułości czujnika. Mam pewien pomysł, sprawdzę czy u mnie zadziała i się wtedy wypowiem.
- rwicik
- Autor
Powinni, bo to zagraża bezpieczeństwu. A jeśli się nie da, to powinni to po prostu wyłączyć.
IMO automat wycieraczek, ich konstrukcja i spryskiwacze wymagają dopracowania.
To są najbardziej wkurzające elementy tego auta, poważnie utrudniające jego eksploatację na co dzień.
IMO automat wycieraczek, ich konstrukcja i spryskiwacze wymagają dopracowania.
To są najbardziej wkurzające elementy tego auta, poważnie utrudniające jego eksploatację na co dzień.
Zgadzam się. Fatalny automat. W wakacje na autostradzie przy bardzo obfitych deszczach wycieraczki nie nadążały ze zbieraniem wody. Natomiast jak pada tak sobie włączają się kiedy chcą mimo przedstawień na większą czułość.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Jeszcze raz odniosę to do naszej starej poczciwej, taniej micry K12, czy pozostałych naszych aut. Nawet przyłączenie o jedną pozycję w dowolnym kierunku wyzwala w niej machnięcie wycieraczkami i zmianę częstotliwości. Tu masakra totalna nie działa przestawianie nic, lub w znikomym stopniu. Do tego czułość czasem zadowalająca, czasem kompletny jej brak, w szczególności przy prędkościach miejskich.
- rwicik
- Autor
Ano właśnie, pierwsze przełączenie dźwigni wycieraczek powinno wywołać ich ruch, a nie zawsze tak jest
W Cruze było tak, że nawet przesunięcie przełącznika częstości pracy powodowało natychmiastowy ruch wycieraczek.
Jeśli kierownik coś przestawia, komputer powinien domyślić się, że potrzebne jest oczyszczenie szyb.
Dlatego wolę klikać w dół ręcznie.
W Cruze było tak, że nawet przesunięcie przełącznika częstości pracy powodowało natychmiastowy ruch wycieraczek.
Jeśli kierownik coś przestawia, komputer powinien domyślić się, że potrzebne jest oczyszczenie szyb.
Dlatego wolę klikać w dół ręcznie.