Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
Nie no, 2-3 litry różnicy od jakości paliwa?! Wydaje mi się to niemożliwe... Prędzej od prawidłowego odmierzenia wlanego paliwa przez dystrybutor. Nie jestem przywiązany do konkretnej sieci, tankuję na różnych stacjach i nie miałem nigdy takich rozbieżności.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Śląsk. Tarnowskie Góry ale w obrębie Śląska dojadę w razie czego na test.
Też mi się to bowiem wydaje dziwne jak nieraz tu piszecie o wynikach ok. 6ciu, a u mnie jak widać mocne siedem i to przy takim odcinku. Na nieco mniejszym bo do 10km to ponad 8,5 pokazuje.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Też mi się to bowiem wydaje dziwne jak nieraz tu piszecie o wynikach ok. 6ciu, a u mnie jak widać mocne siedem i to przy takim odcinku. Na nieco mniejszym bo do 10km to ponad 8,5 pokazuje.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
rav, jeśli Twoje auto pali w granicach 7-8.5 to jest to normalne spalanie dla tego silnika - nie ma powodów do obaw.
W takich warunkach?(chyba że napisałeś o średnie)j, to pełna zgoda. Przecież On napisał, że odcinek 30km jadąc 60-70. Ja np dzisiaj 60-80 i tylko 13km i to u mnie norma. Z pracy jak jadę to już ok 7l
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
chodziło mi o to , że jak auto spala ok.15 l to na ciulowym Pb spali 17/18, przy tym silniku ok 0,5-1,5 l , no i druga sprawa dystrybutory
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDI Style
- Kolor: Ruby Wine
Dojeżdżam do pracy 60 km,Prędkość do 100 km/h - jazda w nocy bez świateł i korków spalanie wynosi około 6 l.
Najlepsze jest wskazanie komputera po zatankowaniu pod korek,że na baku przejadę 870 km,a faktycznie robię około 1100 km
Najlepsze jest wskazanie komputera po zatankowaniu pod korek,że na baku przejadę 870 km,a faktycznie robię około 1100 km
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
W moim 1,7 nigdy nie pokazał więcej, jak 850 km. Dzisiaj po tankowaniu wyświetlił niecałe 800 km. Pewnie dlatego, że rano jechałem trochę w korku i spalanie wyszło ponad 8.
Ten silnik lubi spokojną jazdę bez zatrzymań. Wtedy mało pali. Nawet poniżej 6. Niestety masa Tucsona robi swoje i częste zatrzymania i rozpędzania w mieście powodują szybki wzrost spalania powyżej 8.
Także jazda od zimnego silnika powoduje wzrost spalania. Gdy ruszam z ciepłego, na koniec wychodzi niższe spalanie.
Tak czy siak, na podobnych trasach, które pokonuję codziennie, Tucson 1,7 diesel pali 1,5 l/100 km średnio mniej od lżejszego, benzynowego Cruze 1,8.
(moce podobne i przyspieszenie do setki podobne, kierowca ten sam i trasy podobne)
Ten silnik lubi spokojną jazdę bez zatrzymań. Wtedy mało pali. Nawet poniżej 6. Niestety masa Tucsona robi swoje i częste zatrzymania i rozpędzania w mieście powodują szybki wzrost spalania powyżej 8.
Także jazda od zimnego silnika powoduje wzrost spalania. Gdy ruszam z ciepłego, na koniec wychodzi niższe spalanie.
Tak czy siak, na podobnych trasach, które pokonuję codziennie, Tucson 1,7 diesel pali 1,5 l/100 km średnio mniej od lżejszego, benzynowego Cruze 1,8.
(moce podobne i przyspieszenie do setki podobne, kierowca ten sam i trasy podobne)
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Btw. Gdzie indziej można znaleźć to podsumowanie trasy niż 3 sekundy po zgaszeniu silnika?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Jezeli chodzi o podsumowanie spalania to raczej nigdzie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ale wystarczy po wyłączeniu włączyć zapłon i bez odpalenia zgasić a się znowu wyświetli.