Do pracy mam 5 km z przerwą pod szkołą córki mniej więcej w połowie drogi. Po przejechaniu pierwszych 250 km średnia "z kalkulatora" wyszła mi 11,64 l/100 km. Tragedii nie ma.
Tucson TL
Spalanie 1.6 GDi 6MT 2WD BlueDrive (132 KM) zimą wyższe?
Re: Spalanie 1.6 GDi 6MT 2WD BlueDrive (132 KM) zimą wyższe?
W podobnych warunkach latem znajoma mieści się w 10.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
- Kontakt:
Na letnich nie miałem okazji jeszcze, nogi lekkiej nie mam wręcz przeciwnie. Na Autostradzie też nie jestem ciągle wymijanym raczej gdzieś pośrodku. Spalanie z tankowań bo tylko do pełna tankuję. Czasem przez 2xtydzień jeżdżę do pracy 3 km jak pracuję na popołudnie bo jak na dzień to żonie pojazd utrzymuję w ruchu .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja mam przejechane 17kkm i tylko raz z tankowania wyszło mi powyżej 9l, jak wracałem z lotniska w Poznaniu w fatalną pogodę z prędkością 140+(również zawsze po zapaleniu się rezerwy, tankowanie do pełna) Generalnie tym autem jeżdżę "normalnie" bez szaleństw bo silnik nie pozwala i bez wleczenia się. Spalanie zawsze poza wskazanym powyżej mam góra 8.3l, najczęściej zimą, latem 7.8-8,0.
@firefighter1 spalanie masz praktycznie takie samo jak ja w t-gdi
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
- Kontakt:
@wrobel jak widać większość to autostrada, a tam 136 km/h do 150km/h więc waha idzie . Po mieście wyniki są lepsze, jestem ciekaw tych letnich opon Conti i jaka będzie różnica w zużyciu. Te opony zimowe znam i na nich zawsze miałem większe spalanie - NOKAIAN WRG2 SUV.
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały / czarny
Jeśli faktyczne zużycie z dystrybutora to bez dramatu. Komputer oszukuje i to nie o 0,5l --> moje ostatnie dwa tankowania:
- komputer 6,8 - dystrybutor (do pierwszego odbicia) 7,7Pb
- komputer 7,4 - dystrybutor (do pierwszego odbicia) 8,3Pb
Jazda spokojna do 100km/h
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Mój diesel oszukuje 0.2 l
Mój 0.5l od początku. Ale zauważyłem, że przy dużych prędkościach na autostradzie oszukuje więcej.
A z dieslami tak jest. W poprzedniej marce wszystkim w benzynie oszukiwał, a mi i innym z dieslami palił wręcz idealnie zgodnie z kompem. Ciekawe skąd taki numer, może z dużo większego "rozrzutu" w spalaniu benzyniaków?
A z dieslami tak jest. W poprzedniej marce wszystkim w benzynie oszukiwał, a mi i innym z dieslami palił wręcz idealnie zgodnie z kompem. Ciekawe skąd taki numer, może z dużo większego "rozrzutu" w spalaniu benzyniaków?
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Może to zależy od stylu jazdy.
Moje poprzednie auto z silnikiem benzynowym (Cruze) też kłamało tylko 0,2 l/100 km
Moje poprzednie auto z silnikiem benzynowym (Cruze) też kłamało tylko 0,2 l/100 km