Kalder pisze: ↑01 lut 2025, 19:51
Mam podobne pytanie o zakup Tucsona w salonie dlatego postanowiłem odświeżyć temat zamiast zakładać kolejny.
Wiem że na cenę wpływ ma wiele czynników i u każdego dealera będzie ona inna ale tak się zastanawiam na jaki rabat (o ile w ogóle) można liczyć kupując Tucsona w wersji Platinum lub NLine czyli katalogowo w okolicach 200-230k? Chodzi o zakup na klienta indywidualnego za gotówkę a więc z tego co się orientuję chyba najmniej "atrakcyjna" opcja kupującego dla salonu. Żadna z grup zawodowych mnie nie łapie również.
Przeglądając oferty na OtoMoto jest nawet sporo nowych Tucsonów ze sporymi upustami ale po otwarciu ogłoszenia te upusty dotyczą często tylko leasingu czy zakupu na firmę. Podejrzewam że są to też samochody "z placu" a że mnie interesuje konkretny kolor i opcje wyposażenia więc raczej będzie trzeba zamawiać.
Idzie coś w takiej sytuacji "ugrać" czy raczej wszędzie będzie "Patrz pan cennik" i ewentualnie dywaniki dorzucimy?
Sprawdź na stronie dostepność, wydaje mi się, że może być to w miare aktualna lista, może akurat znajdziesz co potrzebujesz a rabaty przy wzięciu z placu a nowego (tym bardziej, że cennik też poszedł do góry) są dużo większe.
https://www.hyundai.com/pl/pl/dostepne- ... y%20TUCSON - benzyna
https://www.hyundai.com/pl/pl/dostepne- ... N%20Hybrid - hybryda - jest troche tych sztuk dostępnych, a jeśli chodzi o konfiguracje to z uwagi na to, że hyundai ma raczej opcje pakietowe, a nie, że dokładamy pojedyncze opcje to nie jest ciężko znaleźć to co nas interesuje.
Polecam podzwonić po różnych miastach i grupach dealerskich ponieważ różnie salony dają rabaty. Dużo zależy jak mają w danym momencie wyrobiony plan sprzedażowy (jak słabo są skłonni dać więszy rabat byle sprzedać, dlatego warto podzwonić po salonach z mniejszych miejscowości gdzie klientów mają mniej).
Niestety nie orientuje się jak rabatują na początku roku przy opcji, że samochód będzie produkowany na zamówienie ale wydaje mi się, że wspomniana wyżej rada w tym przypadku również obowiązuje.