Tucson TL
Różnice w wyposażeniu
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI GO! 2018
- Kolor: Champion blue
Różnice w wyposażeniu
Witajcie koledzy.
Jestem nowy na forum. W tym roku planuję zakup Tuscona. Teraz intensywnie przeglądam ogłoszenia sprzedaży aut nowych i używanych oraz analizuję różnice w ich wyposażeniu. Nie mogę załapać w jakiej wersji wyposażenia wyświetlacz centralny jest mały, a w jakiej duży z nawigacją i kamerą cofania. Kolejny szczegół to np. w której wersji jest antena tradycyjna, a w której płetwa rekina (tak to się chyba nazywa). Pewnie będę jeszcze zadawał wiele pytań w innych tematach. Proszę o rozjaśnienie mi w głowie tych różnic.
Jestem nowy na forum. W tym roku planuję zakup Tuscona. Teraz intensywnie przeglądam ogłoszenia sprzedaży aut nowych i używanych oraz analizuję różnice w ich wyposażeniu. Nie mogę załapać w jakiej wersji wyposażenia wyświetlacz centralny jest mały, a w jakiej duży z nawigacją i kamerą cofania. Kolejny szczegół to np. w której wersji jest antena tradycyjna, a w której płetwa rekina (tak to się chyba nazywa). Pewnie będę jeszcze zadawał wiele pytań w innych tematach. Proszę o rozjaśnienie mi w głowie tych różnic.
Re: Różnice w wyposażeniu
Pletwa rekina - montowana wówczas kiedy Tucson wyposażony jest w fabryczną nawigację. Natomiast navi fabryczne montowane są od wersji style.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
I jeszcze jedno, w wersji comfort możesz "doposazyć" auto w fabryczną navi oraz LKAS i SLIF za dopłatą jak dobrze pamiętam 6500 tys.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Wersja Design też ma nawigację i LKAS.
Dokładnie, są wersje "specjalne" od czasu do czasu nazywane np, design itp. i wtedy wersja comfort już ma navi +kamerę. Ale dobrze przerlicz bo w Style dostajesz między innymi lampy led system bez kluczykowy ,chromy, grzane tylne fotele itp.
Classic nigdy nie ma fabrycznej navi. Comfort może, ale nie musi mieć fabrycznej nawigacji. Jeśli ją ma - ma również rekinka na dachu. Design, style i premium zawsze mają navi z rekinkiem. Wersje łatwo rozpoznać po charakterystycznych elementach, które są w danej wersji niezmienialne, np: classic zawsze ma klimę manualną, comfort ma klimę automatyczną, ale nie ma podgrzewanych foteli z tyłu, style ma dostęp bezkluczykowy i tapicerkę materiałową, zaś premium zawsze ma skórę.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI GO! 2018
- Kolor: Champion blue
Dzięki wszystkim. To mi wystarcza.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Podstawową różnicą jak dla mnie między wersją Comfort a Style to system bezkluczykowy. Reszta to zbędne bajery niewarte aż takiej dopłaty np. światła LED.
Wziąłem Style gdyż zamówiłem wózek z 2017 po dobrym rabacie. Normalnie wziąłbym chyba Comfort.
W Suzuki Grand Vitara mam system bezkluczykowy więc dziwnie mieć auto 4 razy więcej warte ze zwykłym wsadzanym kluczykiem
Wziąłem Style gdyż zamówiłem wózek z 2017 po dobrym rabacie. Normalnie wziąłbym chyba Comfort.
W Suzuki Grand Vitara mam system bezkluczykowy więc dziwnie mieć auto 4 razy więcej warte ze zwykłym wsadzanym kluczykiem
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Mnie zależało głównie na aktomatycznej skrzyni.
Fajnie, że mam też kamerkę cofania i podgrzewaną kierę i fotele.
Brakuje mi automatycznego hamulca ręcznego.
Napęd na 4 koła też by się przydał ... ale nie chciałem aż tyle wydawać na auto.
Fajnie, że mam też kamerkę cofania i podgrzewaną kierę i fotele.
Brakuje mi automatycznego hamulca ręcznego.
Napęd na 4 koła też by się przydał ... ale nie chciałem aż tyle wydawać na auto.
A mi na światłach Led... Jak różna jest hierarchia ważności dobre światła to większe bezpieczeństwo czynne.