Tucson NX4
Różnice Tucson NX4 USA vs Europa

Opinie o Hyundai Tucson NX4 od 2020 - ciekawostki i subiektywne oceny użytkowników.
danielreclik
Świeżak
Twój samochód: Tucson 2024 USA AWD 1.6 hybrid
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Granatowy

Re: Różnice Tucson NX4 USA vs Europa

Post autor: danielreclik » 10 lis 2025, 23:35

Trepaser pisze:
10 lis 2025, 23:05
Z tymi roletami zrobiłem w firmie JW 13 w białymstoku. Głowili się zamawiałem jakieś silniki od tych rolet. I w końcu zrobili. Działa to tak że jak włączę silnik błędu nie pokazuje , ale są ustawione asymetrycznie rolety , jedna jest zamknięta a druga otwarta. Ale działa wszystko i nie wywala błędu.
Chciałem wcześniej przeprogramować ale sterownik bosch jest narazie nie do ruszenia.
Chciałem kupić oryginalny grill, żaluzje powietrza z USA ale duze koszty i jakoś tak z rok przeczekałem, potem okazało się ze dolny grill nie pasuje do zderzaka europejskiego.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Powiesz coś więcej? Czy mam rozumieć, że masz jedną cały czas otwartą, a druga pracuje? Jakie silniczki kupowałeś? Masz jakieś zdjęcia? Ja rozważałem żeby przełożyć do jednej klapy napęd i czujniki z USA. Czujniki (potencjometryczne jak sądzę) kosztują po 19 USD i są dostępne osobno, bo Hyundai miał problemy jakościowe i była akcja wymiany: MC-11012046-0001. Z tego co widziałem sam siłownik (silnik krokowy i sterownik) też jest dostępny...potem jakiś druk 3D i może jakoś by to ruszyło...

Ale jak ktoś już to jakoś ogarnął to może nie ma sensu myśleć od zera tylko z kimś skonsultować.

Przy okazji. Navi jakoś ogarniałeś? Ja chciałem wgrywać EU pobrane z Kia/Hyundai ale nie łyknął. Czekałem bo dopiero parę dni temu pojawiła się aktualizacja na 4 kwartał na USA i pobrałem też. Struktura plików jest skrajnie różna. Nie dziwne, że nie przyjął pendrive z EU

danielreclik
Świeżak
Twój samochód: Tucson 2024 USA AWD 1.6 hybrid
Rok produkcji: 2024

Post autor: danielreclik » 10 lis 2025, 23:40

milu pisze:
17 maja 2025, 15:16
mogę wam pomierzyć - mam całego N'Line z USA 2022 a ojciec z tewgo samego roku polski salon.
Z tego co wiem to ponoć szyba w USA jest szersza 4 cm i zderzaki (informacje z salonu Hyundai) - dzwoniłem, aby dowiedzieć się czy lampy tylne zderzakowe beda pasować od Europy - w N'Line nie pasuja ;/
W nie N-line tez nie pasują. Kupiłem rozwalony zderzak bo dokładałem czujniki PDC i przełożyć samą listwę i okazało się że jest inne położenie śrub i koszyki EU nie podejdą bo brakuje 15mm żeby można było podłożyć pod śrubkę lampy

mshpl
Świeżak
Twój samochód: Tucson IV 1.6 hybryda AWD USA
Rok produkcji: 2023

Post autor: mshpl » 12 lis 2025, 23:37

Witajcie, też jestem szczęśliwym posiadaczem Tucsona z USA, 2023 rok, Hybryda.

Dobrze że tu trafiłem bo właśnie miałem zamawiać przeciwmgielne i manetkę EU na podmiankę :). Jeśli to nie działa - podpowiedzcie proszę jaki macie patent na montaż przeciwmgielnego? W odblasku? Czy dokładka dodatkowej lampy?

I również pytanie odnośnie plików EU, czy ma ktoś dostępne pliki które Tucson "załapie"?

bartezcbr
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson IV
Rok produkcji: 2022
Kolor: czarny

Post autor: bartezcbr » 23 lis 2025, 12:20

Dzień dobry wszystkim.
Mam pytanie kupiłem Tuscona z USA 2022r AWD 1,6 hybryda dokładnie wersja blue, może ktoś orientuje się czy tylna klapa będzie pasowała od wersji europejskiej oraz tylni zderzak? Dodam jeszcze, że jestem poczatkujący na forum więc jak coś robię źle proszę mnie poprawić.

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 23 lis 2025, 14:23

Zdaje się że było o tym już w wątku - przejrzyj go. Z tego co pamiętam to nie pasują, lampy też.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

bartezcbr
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson IV
Rok produkcji: 2022
Kolor: czarny

Post autor: bartezcbr » 24 lis 2025, 10:29

No niestety na temat tyłu nic nie znalazłem

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 24 lis 2025, 15:47

No to kiepsko szukałeś :-P oto wyniki z wyszukiwarki tematów na Forum bezpośrednio do tego wątku (wcześniejsze posty) - zobacz czy to odpowiada na Twoje pytanie:
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu