Tucson NX4
Różnice Tucson NX4 USA vs Europa

Opinie o Hyundai Tucson NX4 od 2020 - ciekawostki i subiektywne oceny użytkowników.
danielreclik
Świeżak
Twój samochód: Tucson 2024 USA AWD 1.6 hybrid
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Granatowy

Re: Różnice Tucson NX4 USA vs Europa

Post autor: danielreclik » wczoraj, 23:35

Trepaser pisze:
wczoraj, 23:05
Z tymi roletami zrobiłem w firmie JW 13 w białymstoku. Głowili się zamawiałem jakieś silniki od tych rolet. I w końcu zrobili. Działa to tak że jak włączę silnik błędu nie pokazuje , ale są ustawione asymetrycznie rolety , jedna jest zamknięta a druga otwarta. Ale działa wszystko i nie wywala błędu.
Chciałem wcześniej przeprogramować ale sterownik bosch jest narazie nie do ruszenia.
Chciałem kupić oryginalny grill, żaluzje powietrza z USA ale duze koszty i jakoś tak z rok przeczekałem, potem okazało się ze dolny grill nie pasuje do zderzaka europejskiego.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Powiesz coś więcej? Czy mam rozumieć, że masz jedną cały czas otwartą, a druga pracuje? Jakie silniczki kupowałeś? Masz jakieś zdjęcia? Ja rozważałem żeby przełożyć do jednej klapy napęd i czujniki z USA. Czujniki (potencjometryczne jak sądzę) kosztują po 19 USD i są dostępne osobno, bo Hyundai miał problemy jakościowe i była akcja wymiany: MC-11012046-0001. Z tego co widziałem sam siłownik (silnik krokowy i sterownik) też jest dostępny...potem jakiś druk 3D i może jakoś by to ruszyło...

Ale jak ktoś już to jakoś ogarnął to może nie ma sensu myśleć od zera tylko z kimś skonsultować.

Przy okazji. Navi jakoś ogarniałeś? Ja chciałem wgrywać EU pobrane z Kia/Hyundai ale nie łyknął. Czekałem bo dopiero parę dni temu pojawiła się aktualizacja na 4 kwartał na USA i pobrałem też. Struktura plików jest skrajnie różna. Nie dziwne, że nie przyjął pendrive z EU

danielreclik
Świeżak
Twój samochód: Tucson 2024 USA AWD 1.6 hybrid
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Granatowy

Re: Różnice Tucson NX4 USA vs Europa

Post autor: danielreclik » wczoraj, 23:40

milu pisze:
17 maja 2025, 15:16
mogę wam pomierzyć - mam całego N'Line z USA 2022 a ojciec z tewgo samego roku polski salon.
Z tego co wiem to ponoć szyba w USA jest szersza 4 cm i zderzaki (informacje z salonu Hyundai) - dzwoniłem, aby dowiedzieć się czy lampy tylne zderzakowe beda pasować od Europy - w N'Line nie pasuja ;/
W nie N-line tez nie pasują. Kupiłem rozwalony zderzak bo dokładałem czujniki PDC i przełożyć samą listwę i okazało się że jest inne położenie śrub i koszyki EU nie podejdą bo brakuje 15mm żeby można było podłożyć pod śrubkę lampy

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu