Mi w sumie ten zasłonięty mały fragment kadru nie przeszkadza, rejestratora używam aby w razie jakiś niespodziewanych "przypadków" mieć dowód w sprawie.
Szczerze powiem, że w ciągu prawie dwóch lat nie oglądałem zapisanego materiału Na początku tylko sprawdziłem jak z jakością nagrań i zapomniałem że go mam...
Tak wygląda to u mnie. Zdjęcia pokazują, gdzie widoczny jest kabel. Cały montaż zajął około pół godziny i nie trzeba ingerować w elektrykę.
Czemu przy słupku A przeciągałeś kabel od strony szyby. Łatwiej jest przeciągnąć kabel po drugiej stronie. Wchodzi jak w masło.
Od strony szyby jest tak twardo że nie podejmowałem się tego zadania.
Ciężko jest przeciągnąć kabel pod uszczelką pod słupkiem A.
No i stało się. W centrum miasta koleś gwałtownie zmieniający pas obtarł przedni zderzak oraz nadkole. Oczywiście palił głupa że jest niewinny. Przyjazd Policji, nagranie z kamerki wyjaśniło wszystko. Czeka mnie druga naprawa blacharska od lutego czyli odbioru nowego auta. Tak ludzie jeżdżą po centrum Wawy...brawo.
Navitel bajka, obraz żyleta.
Speedor, szczerze współczuję, i tak miałeś cierpliwość, chyba bym huknął tego kolesia. Ciekawe, jak wyglądałaby sprawa z przypisaniem winy bez kamerki?
To starszy 70 letni facet, szkoda nerwów. Najpewniej skończyłoby się na sprawie sądowej. Na początku nie chciał przyjąć mandatu. Kopara opadła jak zaprezentowałem nagranie. Kamera w aucie w tych czasach to podstawa. Ludzie jeżdżą coraz gorzej.