Rejestrator samochodowy - jaki kupić?
Re: Rejestrator samochodowy
Szczerze, w tym pułapie cenowym nie ma znaczenia co weźmiesz. Takie jest moje zdanie. Jakoś obrazu nie powala, niby 1080p ale jak dla mnie to tylko na papierze. Kieruj się funkcjonalnością.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Fiery Red
Ja od 3 miesiecy korzystam z PRESTIGIO ROADRUNNER 585. Ma zwiększoną rozdzielczość do Super HD (2304x1296) niestety kosztował trochę wiecej . Nie pamietam ile zapłaciłem, ale poniżej 400zł.
Ostratnio zauważyłem, że ma fajną funkcję. Jak stoję w korku lub na światłach to dzwiekiem informuje o ruszeniu samochodów z przodu. Tak że jak ktoś się zagapi to zanim inni zaczną trabić to kamerka daje znak
No i ma też polskie meni
Tu link do opini o tej kamerce na Ceneo : https://www.ceneo.pl/48686721#tab=reviews
Ostratnio zauważyłem, że ma fajną funkcję. Jak stoję w korku lub na światłach to dzwiekiem informuje o ruszeniu samochodów z przodu. Tak że jak ktoś się zagapi to zanim inni zaczną trabić to kamerka daje znak
No i ma też polskie meni
Tu link do opini o tej kamerce na Ceneo : https://www.ceneo.pl/48686721#tab=reviews
- MisiuRider
- Nowicjusz
- Twój samochód: brak
- Kolor: może white sand
hehe mam te same odczucia, najpierw bylem nastawiony na Navitela r1000, pozniej na Viofo 119, a teraz na Media-tech MT4060 U-DRIVE
Skoro tyle osob ja posiada to moze wypowiecie sie jak jest z trybem parkingowym w tym rejestratorze? Czy automatycznie przelacza sie w tryb parkingowy, czy mozna wlaczyc tylko nagrywanie po wstrzasie(g-sensor)
Macie podlaczone te rejestratory pod zapalniczke czy tym drugim kablem ktory jest w zestawie? Ciekawe czy ten drugi zestaw kabli ktorym mozna podlaczyc na stale ma jakies zabezpieczenie przed rozladowaniem aku.
Ja używam zapalniczki i nie widziałem trybu parkingowego.
Ma sensor ruchu, który w teorii może służyć tym samym jako tryb parkingowy bo w tej opcji kamera włącza nagrywanie dopiero kiedy wykryje ruch/wstrząs. Druga opcja to nagrywanie automatyczne zaraz po uruchomieniu.
Co niestety ważne to fakt, że mało która kamera na rynku ma możliwość przełączania z trybu normalnego na parkingowy. Czyli albo jedno albo drugie. Tym samym kiedyś w teście tego typu urządzeń napisano, że kiedy kamera jest w trybie wykrywania ruchu to podczas jazdy długiej na wprost np. Autostradowej kamera może uznać, że auto jest w trakcie postoju i przerwać nagrywanie. Druga opcja że stoimy dłuższy czas na światłach, kamera wstrzymuje nagrywanie bo brak jest ruchu a tu nagle dzieje się coś przed autem co warto było mieć nagrane a tu d*** bo wstrzymane było. I tak o to obnażono działanie pseudo trybu parkingowego w większości urządzeń jakie były w teście.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Co niestety ważne to fakt, że mało która kamera na rynku ma możliwość przełączania z trybu normalnego na parkingowy. Czyli albo jedno albo drugie. Tym samym kiedyś w teście tego typu urządzeń napisano, że kiedy kamera jest w trybie wykrywania ruchu to podczas jazdy długiej na wprost np. Autostradowej kamera może uznać, że auto jest w trakcie postoju i przerwać nagrywanie. Druga opcja że stoimy dłuższy czas na światłach, kamera wstrzymuje nagrywanie bo brak jest ruchu a tu nagle dzieje się coś przed autem co warto było mieć nagrane a tu d*** bo wstrzymane było. I tak o to obnażono działanie pseudo trybu parkingowego w większości urządzeń jakie były w teście.
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
Kamera nie równa inne kamerze nie wiadomo co oni za shit testowali, tryb wykrywania ruchu powinien mieć możliwość wyboru czułości, na drodze tyle dzieje światła,szum nawet na autostradzie że na prawdę nie wiem jakim ona cudem się wyłączyła.
Żaden shit. Wystarczą odpowiednie warunki i można urządzenie oszukać.
Nawet tutaj o tym piszą
http://www.wideorejestratory24.info/201 ... y.html?m=1
Nawet tutaj o tym piszą
http://www.wideorejestratory24.info/201 ... y.html?m=1
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
Gdzie ten test? totalnie w tym artykule nic nie ma jest tylko wzmianka MOŻE się zdarzyć pisana ogólnie. Na dodatek podlinkowana kamerka posiada z nowym oprogramowaniem tryb Smart Parking Mode gdzie jest opisana jakaś wada tego systemu?
A czy ja Ci napisałem, że to link do tego testu? Wrzuciłem link do artykułu w którym też o tym napisano i tyle.
Nie mam tej gazety już więc Ci tego co czytałem nie przytoczę słowo w słowo.
Ale istotnie tryb parkingowy to często tylko jakaś tam mocno ograniczona funkcja daleka od tej na jakiej wszystkim zależy.
Nie mam tej gazety już więc Ci tego co czytałem nie przytoczę słowo w słowo.
Ale istotnie tryb parkingowy to często tylko jakaś tam mocno ograniczona funkcja daleka od tej na jakiej wszystkim zależy.
Kamera z testu zauważ nie jest kamerą za 200-300zł a o takich też dużo się w tym temacie pisze