2. Typ : MT 150 KM.
3. Gdzie i co na ogół tankujesz? 95 na BP lub Orlen (90% BP)
4. Czy zmieniałeś olej silnikowy - nie zmieniałem, jeżdżę na zalanym oryginalnie
5. Dominujący tryb jazdy : NORMAL, początkowo było też ECO ale strasznie mulił.
6. Przy jakich obrotach zmieniasz bieg w górę? Zazwyczaj w okolicach sugestii przez komputer (zielona strzałka) czyli w okolicach 2000-2200, oczywiście w przypadku potrzeby dociśnięcia to wyżej.
7. Jakie trasy robisz na co dzień? codziennie 8km do firmy i z powrotem, dodatkowo sporadycznie trasy ekspresówką i autostradą
8. Przy jakim przebiegu pojawiła się ikonka GPF? 2800km, przy około 2000km zakończyłem wyjazd świąteczny Poznań - Lublin i z powrotem z prędkością na autostradzie 130-140km/h, mniej więcej połowa z tych 2800km to trasy szybkiego ruchu
9. Czy udało się wypalić we własnym zakresie - tak, wyjazd zgodnie z instrukcją na autostradę, 130km/h na 6 biegu, TEMPOMAT, obroty około 2800, po 30 minutach ikona zgasła.
10. Jeśli musiałeś / wolałeś skorzystać z ASO - nie byłem i nie informowałem
11. Czego się dowiedziałeś w ASO przy okazji zgłoszenia problemu? rozmowa telefoniczna : nie dotyczy
12. Wolne wnioski - ale krótko pls - bez wchodzenia w dyskusję.
Wg mnie cała ta historia ze zwalaniem na "ten typ tak ma" przez producenta ociera się o skandal, samochód jest nowy, mamy XXI w a robi się z użytkowników kretynów, którzy nie potrafią użytkować auta. Jestem świadomy, że błędy i reklamację mogą się zdarzyć ale poziom firmy poznaje się po sposobie rozwiązywania tego typu problemów, udawanie że problem nie istnieje to wielki cios z markę. Osobiście do czasu rozwiązania tego problemu globalnie będę odradzał zakup tego auta każdemu a dopytuje się o niego wiele osób bo się podoba