Tucson TL
Elektrycznie otwierana klapa bagażnika
- dedal
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
- Kolor:
Re: Elektrycznie otwierana klapa bagażnika
też miałem podobną przygodę, bawiłem się pilotem kilkadziesiąt metrów od samochodu i po przyjściu w okolice samochodu zastałem otwartą klape nie sadziłem że taki zasięg ma ten pilot.
Pozdrawiam
Dedal
Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
Dedal
- jag888
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 2016 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM) BlueDrive , wersja Style
- Kolor: Phantom Black
trzeba uwazac, ja nie trzymam juz w kieszeni spodni kluczykow jak moge - od czasu jak na komunii usiadlo mi dziecko na kolanach do zdjecia i cala impreze pod lokalem auto stalo z otwarta klapa
bardzo czule te klawisze jak nie trzeba i duzy zasieg ma pilot
bardzo czule te klawisze jak nie trzeba i duzy zasieg ma pilot
- dedal
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDi AT 4WD Premium Micron gray
- Kolor:
Po ostatnich przygodach uważam że to nie problem czułego pilota - nie jest takie proste otwarcie klapy z kluczyka jednym kliknięciem, trzeba go chwilę przytrzymać. Ostatnio w ciągu tygodnia 3 razy zastałem samochód z otwartą klapą, z czego raz otworzyła się sama po otwarciu drzwi przyciskiem w klamce.
Pozdrawiam
Dedal
Dedal
Miałem dwa auta z podobnym problemem (choć w Tucsonie, w moim przypadku na 100% winne były dżinsy), mianowicie w jednym winny był wadliwy moduł BCM, a w drugim dostająca się woda do microswitch'a tylnej klapy, co w efekcie powodowało otwarcie klapy tylnej nawet podczas jazdy.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Premium 4WD 7DCT
- Kolor: White Sand
Rowniez od jakiegos czasu zaobserwowalem pod blokiem, ze auto ma otworzona klape bagaznika. Wystarczy jakies musniecie na przycisku w kieszeni i klapa sie otwiera. nie jest to moim zdaniem normalne bo przycisk powinno sie wcisnac a nie musnac przypadkiem w kieszeni byle czym. Ja osobiscie zglosze to do serwisu bo na poczatku tak nie bylo.
Pewnie, że to nie jest normalne, bo nawet pełne wciśnięcie przycisku nie otwiera klapy. Trzeba wcisnąć i przytrzymać przycisk jakieś 2s aby klapa się otworzyła.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 Gdi Style
- Kolor: Polar White
Witam.
Czy wie ktoś może czy serwis Aso może podjąć się montażu elektrycznie otwierane klapy w aucie, w którym wczesniej tego nie bylo lub czy wykonanie takiego montażu spowoduje utratę gwarancji?
Czy wie ktoś może czy serwis Aso może podjąć się montażu elektrycznie otwierane klapy w aucie, w którym wczesniej tego nie bylo lub czy wykonanie takiego montażu spowoduje utratę gwarancji?
Żaden ASO nie podejmie się. Musi być homologacja a opcjonalnie jej brak.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI 4WD
- Kolor: Niebieski
Witam
jeżdżę 2.0 CRDI 4x4 Style mam problem z samo otwierającą się klapą tylną -system bez kluczykowy, klapa elektryczna. Czy ktoś was ma jakieś informacje dotyczące tego problemu, po pojawieniu się auta w serwisie Panowie stwierdzili, że to nie możliwe później jeden z nich potwierdził, że problem faktycznie zaistniał u innych klientów. Wydaje mi się, że to problem elektroniki. Moj problem to, że auto otworzyło się samo na wakacjach podczas zakupów. Ostatnio samoczynnie pare raz znowu się otworzyło a to już nie za bardzo mi pasuje w aucie za 125 tyś. Na szczęście było puste. Proszę was o informacje jakie macie doświadczenie w tej sprawie. Pozdrawiam.
jeżdżę 2.0 CRDI 4x4 Style mam problem z samo otwierającą się klapą tylną -system bez kluczykowy, klapa elektryczna. Czy ktoś was ma jakieś informacje dotyczące tego problemu, po pojawieniu się auta w serwisie Panowie stwierdzili, że to nie możliwe później jeden z nich potwierdził, że problem faktycznie zaistniał u innych klientów. Wydaje mi się, że to problem elektroniki. Moj problem to, że auto otworzyło się samo na wakacjach podczas zakupów. Ostatnio samoczynnie pare raz znowu się otworzyło a to już nie za bardzo mi pasuje w aucie za 125 tyś. Na szczęście było puste. Proszę was o informacje jakie macie doświadczenie w tej sprawie. Pozdrawiam.
Problem był omawiany we wcześniejszych wątkach. Przyciski tak czułe na pilocie, ze wystarczało muśniecie w kieszeni i klapa sie otwierała. Zwróć uwagę gdzie trzymasz pilot.