Tucson TL
Podświetlenie kokpitu
- druciak
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Stagazing Blue
Re: Podświetlenie kokpitu
W poprzednim aucie miałem jeden tryb i dało się ściemniać w dzień i w nocy...
Stąd moje zdziwienie, tym bardziej że to trochę dziwne. Myślałem że regulacja działa na oba tryby. Trzeba będzie się przyzwyczaić.
Stąd moje zdziwienie, tym bardziej że to trochę dziwne. Myślałem że regulacja działa na oba tryby. Trzeba będzie się przyzwyczaić.
U mnie działa regulacja podświetlenia wskaźników w dzień i w nocy, pod warunkiem że są włączone światła mijania lub pozycyjne. Nie działa na dziennych.
To dziwne, bo dzisiaj specjalnie sprawdzałem i u mnie regulacja podświetlenia działa zawsze, czy to w dzień na wyłączonych światłach ( świeca tylko dzienne i podświetlone zegary) czy na pozycyjnych/mijania i w dzień i w nocy. Przyciemnia się nawet ekran nawigacji.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
- Kontakt:
Zobacz czy w dzień masz podświetlone przyciski drzwi, panelu centralnego etc. Jak tak to masz ciągle tryb nocny i wszystkie światła ci palą. W dziennym tylko zegary są podświetlane. Chyba jest w kompie zmiana automatyczna dzień/noc.
Mam włączony tryb automatyczny, w ciągu dnia na wyłączonych światłach (świeca tylko dzienne) podświetlone są tylko zegary, wyświetlacz między nimi i nawigacja. Inne przyciski nie są podświetlone. W takiej konfiguracji nadal działa mi regulacja podswietlenia w/w elementów. Mogę Ci nawet filmik nagrać
- druciak
- Forumowicz
To da się w końcu, czy nie?
U mnie to nie działa, w dzień świeci na maksa - niezależnie od świateł.
U mnie to nie działa, w dzień świeci na maksa - niezależnie od świateł.
Da się i na dziennych (nie tak widoczna zmiana ale zdecydowanie jest) i na mijania, zmiana bardzo widoczna. Proponuję przetestować jak jest ciemno, wtedy to ładnie widać.
- druciak
- Forumowicz
Ale jak ciemno jest, to włącza się tryb nocny i potrafię sterować. Mnie chodzi o tryb dzienny, jak jest jasno.