Tucson TL
Parująca lampa - jak wyczyścić lampę od środka
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Parująca lampa - jak wyczyścić lampę od środka
Niezły MacGyver! A mówią, że tylko Polak potrafi!
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2018 lift premium 4x4 1.6tgdi 177KM
- Kolor: Granatowy
Odgrzebuje stary temat... Tucson 2018 po lifcie premium bi-led, parujące oba przednie reflektory. Auto dojechało do ASO Karlik Torowa z zaparowanymi lampami, potwierdzili, że nie odparowuje po kilku godzinach, zapytanie do centrali Hyundai Motor Polska co z tym robić - odpowiedź - lampy do osuszenia od środka, ponoć już nie parują i ma być dobrze... gdyby dalej parowały przyjechać i zobaczymy co dalej. Dziś odbieram auto i będę monitorować co się dzieje.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd
- Kolor: Biały
Ja dzis odebrałem swojego z salonu. 88km przebiegu i obie lampy na wysokosci tych ledowych postojówek zaparowane...Jutro dorzucę foto
-
- Nowicjusz
U mnie tak jak parowały nadal parują po wizycie w ASO...
sprzed kilku dni bez deszczu:
https://drive.google.com/open?id=1i7oD- ... Xk4vlxH6gE
po deszczu:
https://drive.google.com/open?id=1Y4U-G ... YmmNbj3z2B
sprzed kilku dni bez deszczu:
https://drive.google.com/open?id=1i7oD- ... Xk4vlxH6gE
po deszczu:
https://drive.google.com/open?id=1Y4U-G ... YmmNbj3z2B
-
- Forumowicz
W moim przyoadku auto nie było nawet jeszcze myte. Zamglenie powstalo po wyjechaniu z ciepłego salonu na skutek różnicy temperatur. Lampa jest za szczelna i noe chce oddac wilgoci zamknietej w niej w trakcie procesu produkcji. Po okdręceniu dekielków od żarówek i pozostawieniu auta w słońcu mgła znikneła w ciągu 5-6h.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
daj znać jak to będzie z tymi lampami w codziennym użytkowaniu - czy będą parować... i jak szybko odparowują.Dymar3 pisze: ↑24 sty 2020, 17:36W moim przyoadku auto nie było nawet jeszcze myte. Zamglenie powstalo po wyjechaniu z ciepłego salonu na skutek różnicy temperatur. Lampa jest za szczelna i noe chce oddac wilgoci zamknietej w niej w trakcie procesu produkcji. Po okdręceniu dekielków od żarówek i pozostawieniu auta w słońcu mgła znikneła w ciągu 5-6h.
-
- Forumowicz
Po założeniu dekielków znów zaparowały ale w mniejszym stopniu i w innym miejscu. Jutro osusze je suszarką i odrazu zakręce. W ASO powiedzieli, że jak moje zabiegi z suszarką nie pomogą mam podjechac i oni osuszą specjalnym sprayem. Jesli to natomiast nie pomoże powiedzieli, że bez problemu wymienią lampy. ASO Łodz, Zgierska 248
-
- Nowicjusz
to bardzo ciekawe co piszesz bo mi w ASO na Zgierskiej w Łodzi, co prawda sprzedawca, a nie człowiek z serwisu powiedział, że ten typ tak ma i te lampy ledowe parują, nie podlega reklamacji.Dymar3 pisze: ↑25 sty 2020, 15:57Po założeniu dekielków znów zaparowały ale w mniejszym stopniu i w innym miejscu. Jutro osusze je suszarką i odrazu zakręce. W ASO powiedzieli, że jak moje zabiegi z suszarką nie pomogą mam podjechac i oni osuszą specjalnym sprayem. Jesli to natomiast nie pomoże powiedzieli, że bez problemu wymienią lampy. ASO Łodz, Zgierska 248
Ogólnie pewnie wrócisz do tematu za rok... dadzą ten spray, preparat podziała kilka-kilkanaście tygodni, poprawi się pogoda, wyższe temperatury i na wiosnę / lato tematu nie będzie, wróci jesienią.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
U mnie nie parują. Nie daj se wcisnąć że TTTM. Bzdura totalna że nie podlega gwarancji.
-
- Nowicjusz
Zobaczymy... aktualnie temat jest niby w Hyundai Motor Polska (ponownie) i niby czekają w ASO (tym razem Poznań Torowa Karlik) na odpowiedź co z tym robić dalej. Wymianę w ASO policzyli jakoś około 4k pln za jedną lampę (a parują obie tak samo), więc się nie dziwię, że nie palą się z wymianą ich...