Tucson TL
Opony Zimowe/Letnie
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Opony Zimowe/Letnie
Julek znów dziś został bohaterem nic nie odpisuje więc na pewno
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-DGI 2WD style
- Kolor: white sand
Witajcie.
Ja ma takie pytanie - gdzie lepiej wymienić same opony - w serwisie u dealera czy w dowolnym punkcie wymiany opon. Chodzi mi o te czujniki. Przy ich uszkodzeniu podczas wymiany u dealera to raczej problemu nie powinno być. Jestem u nich i wiedzą co i jak - jak uszkodzą to powinni od razu wymienić - tak mi się przynajmniej wydaje. Ale jak ma się sytuacja w punktach wymiany opon lub dowolnych serwisach? Kupiłem opony i zastanawiam się gdzie wymienić. Niby zwykłe serwisy wiedzą co i jak - tak mówią przez telefon. Ale jak uszkodzą czujnik?
Macie jakieś doświadczenie?
Pozdrawiam
Ja ma takie pytanie - gdzie lepiej wymienić same opony - w serwisie u dealera czy w dowolnym punkcie wymiany opon. Chodzi mi o te czujniki. Przy ich uszkodzeniu podczas wymiany u dealera to raczej problemu nie powinno być. Jestem u nich i wiedzą co i jak - jak uszkodzą to powinni od razu wymienić - tak mi się przynajmniej wydaje. Ale jak ma się sytuacja w punktach wymiany opon lub dowolnych serwisach? Kupiłem opony i zastanawiam się gdzie wymienić. Niby zwykłe serwisy wiedzą co i jak - tak mówią przez telefon. Ale jak uszkodzą czujnik?
Macie jakieś doświadczenie?
Pozdrawiam
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Ja umówiłem się w ASO
Przy okazji zgłaszam problem z hamulcem ręcznym, który słabo działa na jedno z kół.
Przy okazji zgłaszam problem z hamulcem ręcznym, który słabo działa na jedno z kół.
Tak jak pisałem wyżej, ja kupiłem opony w Norauto i tam je założyli. Obserwowałem wszystko za szybą i muszę przyznać, że bardzo się uwijali (2 osoby). Pytałem też mojego wulkanizatora - nie ma problemu dla niego. Nie trzeba jeździć z oponami do ASO, tylko się przeplaci.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Jak wrażenia? Poczytałem i ludzie narzekają na jazdę w deszczu. Miałeś okazję przetestować?rav pisze:Przesyłam fotki całorocznych. Od wczoraj założone na Tucsa.
Od kilku dni pada i wczoraj np. zrobiłem co prawda tylko 60km ale różnymi prędkościami i drogami. Była ładna prosta i wyboiste łuki i auto jechało pewnie. Żadne systemy się nie włączyły. Prowadzenie precyzyjne. Narazie nie dostrzegam niczego niepokojącego ale oczywiście będę stale obserwował i po jakimś m-cu lub dwóch coś wiecej pewnie będę mógł powiedzieć.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Znajomy jeździ na całorocznych 4 lata. Mówił że jest bardzo zadowolony. Dodał tylko, że gdyby mieszkał bliżej gór to kupił by typowe zimowe opony.