Tucson TL
Opony Continental - hałas, szumienie
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI N-line
- Kolor: Red engine
Re: Opony Continental - hałas, szumienie
Rozwież mam problem z Conti 19, przejechały tylko sezon a lecą w oczach, dodatkowo nierówno się zużywają oraz auto na nich sciaga. Wydaje mi się też że zimowki (falken) lepiej się trzymają drogi.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Jeśli Ci ściąga a zbieżność jest OK i ciśnienie wyrównane to spróbuj zamienić na krzyż LP na PT a PP na LT, czasem pomaga przerzucenie ściągającej opony na tył - tam ma mniej do gadania, ale może się szybciej zużyć, daje większe opory toczenia itp. Reklamacja takiej opony to droga przez mękę, więc raczej nie masz wyjścia i musisz się przemęczyć, chyba, że skorzystasz z tego, że zdjąłeś letnie i jeździsz na zimówkach i będziesz reklamował - ale nie będzie łatwo.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI N-line
- Kolor: Red engine
Zbieżność była sprawdzana 2 razy oraz kalibrowany czujnik skrętu, ewidentnie wina leży w oponach, po zmianie wszystko jest ok. Mogłem przerzucić koła jak miałem letnie ale nie pomyślałem że w nich jest problem. Będę próbował reklamować zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
- Kolor: Micron Grey
Nawet się nie zastanawiaj tylko reklamacja. Ja swoje zawiozłem do serwisu 09.12, pozostaje czekać na odpowiedź.