Tucson NX4
NX4 Hak - montaż haka
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6TGdi
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Biały
Re: NX4 Hak - montaż haka
Witam
Pragne poinformować że w nx4 polift Nline nie trzeba podcinać zderzaka ani trochę. Mam zamontowany oryginalny hak i oryginalna wiazkę z gniazdem 13 pin. Numery haka i wiazki w zalaczonych plikach. Ważne by niw wciskali Wam żadnego zamiennika - musi sie zgadzac nr z samego haka 690556 byscie byli pewni że to ten.
Dziala elegancko i auto samo wykrywa że mam podpiety uchwyt na rowery i sam dezaktuwuje tylne czujnik by wam nie piszczało.
Montujcie. Polecam. Mi za kpl z montażem policzyli 4k brutto więc się nie zastanawiałem. Pozdrawiam
Pragne poinformować że w nx4 polift Nline nie trzeba podcinać zderzaka ani trochę. Mam zamontowany oryginalny hak i oryginalna wiazkę z gniazdem 13 pin. Numery haka i wiazki w zalaczonych plikach. Ważne by niw wciskali Wam żadnego zamiennika - musi sie zgadzac nr z samego haka 690556 byscie byli pewni że to ten.
Dziala elegancko i auto samo wykrywa że mam podpiety uchwyt na rowery i sam dezaktuwuje tylne czujnik by wam nie piszczało.
Montujcie. Polecam. Mi za kpl z montażem policzyli 4k brutto więc się nie zastanawiałem. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson nx4 1.6 tgdi smart
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark knight
Część. Ile kosztował Cię montaż i gdzie robiłeś?Czy poza salonem-serwisem Hyundaia traci się gwarancję?
-
- Świeżak
Hej. To czy się traci gwarę nie montując w aso tego nie wiem. Najlepiej zapytaj sie w swoim. Jak napisałem wyżej mi całość z montażem policzyli za 4k. Tak, zrobili spory rabat -ile to nie wiem. Bralem nowe auto. W cenie też zrobili u siebie wymagany przeglad do dowodu rejestracyjnego. Wiec jestem zadowolony.
-
- Świeżak
Ja robiłem w aso Opole
-
- Świeżak
- Twój samochód: N-Line HEV 4WD MY2025
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Ultimate red /Abyss black
Zrób jakieś zdjęcia po zamontowaniu i jak to wygląa od spoduAve pisze: ↑14 maja 2025, 16:57Witam
-
- Świeżak
A u mnie powiedzieli że jeżeli montujesz ory hak z ory wiazką którą tylko wpinasz w istniejace przyłącze (tak jak w moim przypadku) a montażem zajmuje sie firma do tego wykwalifikowana, to gwary nie tracisz. Tak samo jak z wymianą oleju w aucie - musisz kupić filtr ory i olej zalecany z instrukcji, a samą wymianę można zrobić poza aso. W instrukcji ewidentnie pisze że usługi w aso są REKOMENDOWANE (a nie wymagane bezwzglednie). Oczywiscie na wszystko musisz mieć Fv.
Wiadomo że jak coś potem bedzie szwankować to będą przepychanki.
Z krótkiego lecz własnego doświadczenia z aso i gwarantem Hyundai muszę Wam powiedzieć że Gwarant hyundai w rzeczywistości niczego nie gwarantuje - przykład -zobacz mój drugi temat z Listwami słupka C Tucson.
W zwiazku z tym nie jeżdżę do aso już z niczym. Niech się walą.
Z krótkiego lecz własnego doświadczenia z aso i gwarantem Hyundai muszę Wam powiedzieć że Gwarant hyundai w rzeczywistości niczego nie gwarantuje - przykład -zobacz mój drugi temat z Listwami słupka C Tucson.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dokładnie. Po co komu gwarancja na kawałek pociętego kabla? To nie jest warte funta kłaków jak kolega pisze wyżej. Zawsze się wykręcą od odpowiedzialności - i jest to bez znaczenia czy to Hyundai Audi Mercedes czy BMW. Tak zawsze było jest i będzie. To za drogi interes jest dla nich, interes lub w zasadzie to jego brak.
Jak ktoś ogarnia i ma możliwości oraz chęci - niech montuje sam. To nie jest żadna wiedza tajemna.
Jak ktoś ogarnia i ma możliwości oraz chęci - niech montuje sam. To nie jest żadna wiedza tajemna.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
- Świeżak
- Twój samochód: N-Line HEV 4WD MY2025
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Ultimate red /Abyss black
Potwierdzam, szczegółowo wypytałem w salonieAve pisze: ↑02 lip 2025, 21:14A u mnie powiedzieli że jeżeli montujesz ory hak z ory wiazką którą tylko wpinasz w istniejace przyłącze (tak jak w moim przypadku) a montażem zajmuje sie firma do tego wykwalifikowana, to gwary nie tracisz. Tak samo jak z wymianą oleju w aucie - musisz kupić filtr ory i olej zalecany z instrukcji, a samą wymianę można zrobić poza aso. W instrukcji ewidentnie pisze że usługi w aso są REKOMENDOWANE (a nie wymagane bezwzglednie). Oczywiscie na wszystko musisz mieć Fv.