Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje
Wg mnie jest ok, nie mogę się do tego przyczepić.
Cóż ,pewnie to jest kwestia pochylenia oparcia. Ja fotel mam prawie do końca odsunięty do tyłu i opuszczony na dół , kierownicę na sam dół i max do siebie ,co powoduje prawie pionową pozycję oparcia ,by ręka swobodnie spoczywała na "dwunastej"
Poeksperymentuję ,ale nawet córka twierdzi że zagłówek przeszkadza ,a zupełnie inne ustawienia fotela.
Poeksperymentuję ,ale nawet córka twierdzi że zagłówek przeszkadza ,a zupełnie inne ustawienia fotela.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Ja mam 190cm, więc fotel na max do tyłu i na pion - nie zanotowałem aby mi nie przeszkadzał. Żona 170 cm - również nie narzeka.
No to mam "zagwoźdźkę". Jutro mam spotkanie z kolegą z tego forum , w innej sprawie ,to sprawdzę u Niego i co On na to, z tym zagłówkiem.
edit : ja mam tylko 184cm
edit : ja mam tylko 184cm
Co mnie irytuje:
1.zaglowek za mocno wysuniety do przodu.
2.wychodzac z auta zawsze zahacze o prog butem.
3.oslona przeciwsloneczna - kiedy jest opuszczona zasłania lusterko wsteczne (żona się skarży, a siedzi bliżej dosunieta do kierownicy.
4.ciezka klapa albo za wysoko uchwyt (żałuję ze nie wybrałem zamykanej przyciskiem)
5.slaba jakość dźwięku (uwielbiam sluchac muzyki na dobrym sprzęcie i mam wrażliwy sluch - ale nie głośno - wyroslem z tego) no i brak odtwarzania flackow
6.roleta bagaznika. Co za.plant to wymyslil. Nie mozna było zrobic wzorem np
Astry J ST dodatkowo górnych prowadnic?Wtedy pp dotknięciu jednym palcem mozna by bylo ja zlozyc? Ech...
7.auto mimo tego jest super.
8.więcej nie pamiętam.
1.zaglowek za mocno wysuniety do przodu.
2.wychodzac z auta zawsze zahacze o prog butem.
3.oslona przeciwsloneczna - kiedy jest opuszczona zasłania lusterko wsteczne (żona się skarży, a siedzi bliżej dosunieta do kierownicy.
4.ciezka klapa albo za wysoko uchwyt (żałuję ze nie wybrałem zamykanej przyciskiem)
5.slaba jakość dźwięku (uwielbiam sluchac muzyki na dobrym sprzęcie i mam wrażliwy sluch - ale nie głośno - wyroslem z tego) no i brak odtwarzania flackow
6.roleta bagaznika. Co za.plant to wymyslil. Nie mozna było zrobic wzorem np
Astry J ST dodatkowo górnych prowadnic?Wtedy pp dotknięciu jednym palcem mozna by bylo ja zlozyc? Ech...
7.auto mimo tego jest super.
8.więcej nie pamiętam.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T GDI 4 WD Tour de Pologne
- Kolor:
1. Roleta bagaznika to chyba najbardziej.
2. do listy Julka jeszcze bym dodal klamre pasow bezpieczenstwa od strony pasazera gdy jedzie sie samemu I pas nie jest zapiety. Klamra stuka o boczny plastic.
2. do listy Julka jeszcze bym dodal klamre pasow bezpieczenstwa od strony pasazera gdy jedzie sie samemu I pas nie jest zapiety. Klamra stuka o boczny plastic.
Hyundai Tucson 2016 1.6 T-GDI 7DCT 4WD (177 KM)
Wersja: Tour de Pologne
Kolor: White Sand
Wersja: Tour de Pologne
Kolor: White Sand
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
hehe, bo nie mogłeś - 1.6 GDI nie ma takiej opcji4.ciezka klapa albo za wysoko uchwyt (żałuję ze nie wybrałem zamykanej przyciskiem)
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
@Tucson
No właśnie mi też mówili w salonie o klapie elektrycznej ja do gościa że w 1.6 GDI nie można bo tak czytałem w cenniku a on że można...., ale i tak nie wziąłem dziwne.
@Julek
Nie ma jakiegoś EQ żeby wyregulować sobie dźwięk?
http://www.audio-upgrade.pl/3.html
allegro 1100-1500zł
No właśnie mi też mówili w salonie o klapie elektrycznej ja do gościa że w 1.6 GDI nie można bo tak czytałem w cenniku a on że można...., ale i tak nie wziąłem dziwne.
@Julek
Nie ma jakiegoś EQ żeby wyregulować sobie dźwięk?
http://www.audio-upgrade.pl/3.html
allegro 1100-1500zł
@prodarek, bardziej tu myślę o głośnikach. Te nasze są kiepściunie. Ktoś już widziałem robił wygluszenie i wymieniał głośniki. Zastanawiam się jednak czy warto mi to robić, bo autem jeździ na codzień moja żona, a ona po drodze nie włącza radia tylko sama sobie śpiewa ...
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
1. Roleta bagażnika
2. Niewygodny fotel kierowcy (brak dostatecznego trzymania w zakrętach, za krótkie siedzisko)
3. Widać praktycznie każde dotknięcie na plastiku
4. Czerwona łuna na tylnej szybie jak po ciemku wciskam hamulec (chyba przestanę )
5. Brak funkcji auto w przyciskach pozostałych szyb
6. Nie podgrzewane lusterka boczne (masakra w deszczu, a co będzie zimą... Swoją drogą, dziwnie skomponowane auto. Podgrzewana tylna kanapa, przednie fotele, kierownica, szyba przednia, tylna a lusterka już nie....)
2. Niewygodny fotel kierowcy (brak dostatecznego trzymania w zakrętach, za krótkie siedzisko)
3. Widać praktycznie każde dotknięcie na plastiku
4. Czerwona łuna na tylnej szybie jak po ciemku wciskam hamulec (chyba przestanę )
5. Brak funkcji auto w przyciskach pozostałych szyb
6. Nie podgrzewane lusterka boczne (masakra w deszczu, a co będzie zimą... Swoją drogą, dziwnie skomponowane auto. Podgrzewana tylna kanapa, przednie fotele, kierownica, szyba przednia, tylna a lusterka już nie....)
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl