Link do czujników ciśnienia w oponach - 110zł komplet
- fingeros
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6 T GDI 150 KM Platinum
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Czarny
Re: Link do czujników ciśnienia w oponach - 110zł komplet
Romlux chcesz powiedzieć że do nx4 potrzebne są czujniki tpms? Mi w serwisie powiedzieli że nx4 nie mają tych czujników. Chyba że ws/ystko zależy od wersji, ja mam platinum. Zrobilem ostatnio przekładkę z 19 letnich na 17 zimowe i wyskoczył mi komunikat tpms. Dzwonilem do serwisu i powiedzieli mi że samochód musi się sam zaprogramować ok. 50Km. Jeżdzę i nic, dalej świeci.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
@fingeros - chcesz powiedzieć, że przełożyłeś koła na 17 calowe bez czujników i jesteś zaskoczony, że wyrzuciło komunikat? Jak są czujniki to wykryje je po około 1 km, jak nie ma to rzuca błędem.
- Romlux
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Kolor: Teal
Witam. Ja mam wersję Executive i mam czujniki. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale skoro masz pomarańczowe komunikaty i kontrolki, to mówi to samo za siebie. Jeśli się mylę, popraw mnie.fingeros pisze: ↑22 lis 2021, 8:04Romlux chcesz powiedzieć że do nx4 potrzebne są czujniki tpms? Mi w serwisie powiedzieli że nx4 nie mają tych czujników. Chyba że ws/ystko zależy od wersji, ja mam platinum. Zrobilem ostatnio przekładkę z 19 letnich na 17 zimowe i wyskoczył mi komunikat tpms. Dzwonilem do serwisu i powiedzieli mi że samochód musi się sam zaprogramować ok. 50Km. Jeżdzę i nic, dalej świeci.
- fingeros
- Forumowicz
Jak dokupywałem koło zapasowe pełnowymiarowe to serwis nie montował mi czujnika. Powiedzieli, że moja wersja nie potrzebuje bo zczytuje z ABS. Natomiast przekładka z 19 na 17 wymaga samozaprogramowania. Serwis mi odpowiedział że jeśli samochód sam nie rozpozna mniejszych kół to ma zgłosić się do nich i wgrają mi najnowszego softa.
- fingeros
- Forumowicz
Jednak muszę mieć czujniki. Wróciłem z serwisu gdzie Pan mnie uswiadomił że jedna w tym modelu są czujniki tpms. Straszna rozbieżność informacji w serwisie.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
No widzisz, czasami warto poczytać forum - użytkownicy sugerowali że nie ma opcji abyś nie miał czujników. Od kilku lat jest to wyposażenie obowiązkowe każdego nowego samochodu osobowego.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Chociaż dzięki uprzejmości Hyundai Motortest nie mam samochodu i nie wiem nadal czy będę miał w ogóle, bo poszukiwania u innych niespecjalnie się udały, to przyszła paczuszka od majfrendów z zamówionymi czujnikami do NX4. Ciekawe czy będę miał je do czego założyć i czy będą działały. Wg specyfikacji powinny.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Kolego Ty kupiles tylko czujniki.ja kupilem juz zimowe kapcie a tez nie mam jeszcze komu ich zalozyc.jak bedzie to koniec stycznia gdy dostane auto to bede zadowolony.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-gdi. Tour de Pologne 4WD LPG
- Kolor: Złoty
Kupiłem czujniki z aukcji.... Latem miałem 19" z czujnikami, wszystko super, tutaj do 17" zimowych wulkanizator mi zamontował czujniki. Po 500-600m lapie i pokazuje wartosci prawidlowe , jednak po 5-10 km pokazuje blad czujnika. Jadę kolejne 10 i nadal błąd.
Dojadę do pracy po 8h ruszam i znów to samo, szybko łapie - działa do 10-12km i znów błąd. Jakieś pomysły ?
Dojadę do pracy po 8h ruszam i znów to samo, szybko łapie - działa do 10-12km i znów błąd. Jakieś pomysły ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Biały
Jak dla mnie to uwalony czujnik.