Tucson TL
Letnie opony do reklamacji
Letnie opony do reklamacji
Drodzy koledzy otóż jak w opisie, moje letnie opony są do reklamacji.
Jak pisałem w innym wątku chodziła mi myśl o sprzedaniu letnich Hankooków.
Zrobiłem zdjęcia i wystawiłem ogłoszenie, Pogoda była jednak marna jak je robiłem więc wczoraj postanowiłem ponowić sesję. No i przy dobrym świetle jak chciałem dobrze ująć opony, zobaczyłem, że mniej więcej pośrodku bieżnik na dwóch oponach jst popękany. W jednym miejscu można by spokojnie oderwać kawałek gumy z bieżnika.
Zgłoszone od razu w ASO ale jakoś urwanie głowy niby mają więc dalej nie porozmawiał ze mną nikt kompetentny. Jutro od samego rana będę jednak się z nimi znowu kontaktował bo nie leży mi to zupełnie teraz aby sprzedać komuś buble. Tak więc póki co ich nie sprzedam na pewno i pytanie kiedy i w jaki sposób rozpatrzona zostanie reklamacja.
Dobrze widać to na dwóch pierwszych zdjęciach. Co sądzicie?
Miał ktoś podobnie lub już reklamował opony i może się wypowiedzieć?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Jak pisałem w innym wątku chodziła mi myśl o sprzedaniu letnich Hankooków.
Zrobiłem zdjęcia i wystawiłem ogłoszenie, Pogoda była jednak marna jak je robiłem więc wczoraj postanowiłem ponowić sesję. No i przy dobrym świetle jak chciałem dobrze ująć opony, zobaczyłem, że mniej więcej pośrodku bieżnik na dwóch oponach jst popękany. W jednym miejscu można by spokojnie oderwać kawałek gumy z bieżnika.
Zgłoszone od razu w ASO ale jakoś urwanie głowy niby mają więc dalej nie porozmawiał ze mną nikt kompetentny. Jutro od samego rana będę jednak się z nimi znowu kontaktował bo nie leży mi to zupełnie teraz aby sprzedać komuś buble. Tak więc póki co ich nie sprzedam na pewno i pytanie kiedy i w jaki sposób rozpatrzona zostanie reklamacja.
Dobrze widać to na dwóch pierwszych zdjęciach. Co sądzicie?
Miał ktoś podobnie lub już reklamował opony i może się wypowiedzieć?
Re: Letnie opony do reklamacji
Jeszcze jedno zdjęcie innej opony. Trzeba zrobić zbliżenie. Drugi rząd mniej więcej na środku- nad oznaczeniem trójkąta i cyfrą 4.
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
Ja już reklamowałam swoje opony ale ze względu na wibracje... Uznali i wymienili mi wadliwą oponę... Jedź do ASO i walcz. Nie daj się zbyć. Na mnie patrzyli jak na wariata .
Wszedłem nawet na serwis z kredą i pokazałem im o co mi chodzi... Opona wyraźnie była zwichrowaną. A oni, że każda opona tak ma... No ręce opadają... Opona ma być równa...
Wszedłem nawet na serwis z kredą i pokazałem im o co mi chodzi... Opona wyraźnie była zwichrowaną. A oni, że każda opona tak ma... No ręce opadają... Opona ma być równa...
No u mnie te pęknięcia widać z boku i tego się nie wyprą, a na licu nic nie ma więc to jest od najechaniu na coś np. krawężnik.
Jak będą wymyślać to im ten kawałek bieżnika oderwę chyba palcami
Jak będą wymyślać to im ten kawałek bieżnika oderwę chyba palcami
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Rav, przykro mi ale ja tu nie widzę nic szczególnego. Ślepy się robię na starość...
Opony są na gwarancji producenta i do takowego skierują reklamację. Dwa razy reklamowałem opony i zawsze producent uznał moje argumenty, nie wiem czy miałem farta, czy były serie z wadą. Tu wygląda jakby były lekko wyząbkowane, co może świadczyć, że długo stał samochód, bez przetaczania na placu.
Otóż to, że nie stał bo był zamawiany w marcu, a produkował się po 3tygodniach i w kwietniu został odebrany.
Tucson na pierwszym i drugim zdjęciu widać bardzo dobrze jak jeden z klocków bieżnika jest pęknięty z boku. Można go delikatnie ruszać i jak pisałem wcześniej można by oderwać bez użycia siły kawałek gumy a to chyba nie jest normalne w dobrej oponie.
Przypatrz się po zbliżeniu zdjęcia.
4te zdjecie akurat wymaga większego zoomu ale jakość wtedy spada, a nie mogę na forum wrzucić go w większej rozdzielczości.
Tucson na pierwszym i drugim zdjęciu widać bardzo dobrze jak jeden z klocków bieżnika jest pęknięty z boku. Można go delikatnie ruszać i jak pisałem wcześniej można by oderwać bez użycia siły kawałek gumy a to chyba nie jest normalne w dobrej oponie.
Przypatrz się po zbliżeniu zdjęcia.
4te zdjecie akurat wymaga większego zoomu ale jakość wtedy spada, a nie mogę na forum wrzucić go w większej rozdzielczości.
@rav - daj znać co załatwiłeś z oponami. Wierzyć się nie chce, że te klocki mogą odpaść.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Ale widzisz Julek te pęknięcia na nich. Można oderwać kawałek:/
Na pnd jestem umówiony, powiedzieli że na miejscu będę się starać rozpatrzyć jak się uda. Więc jak uznają to pewnie wymiana ale zobaczymy.
Gość się mnie jedynie zapytał czy jeżdżę dynamicznie i może szybko w zakrętach, a ja mu na to że to silnik 1.6 GDI i on nie jest od tego. Zaśmiał się i przyznał rację
Na pnd jestem umówiony, powiedzieli że na miejscu będę się starać rozpatrzyć jak się uda. Więc jak uznają to pewnie wymiana ale zobaczymy.
Gość się mnie jedynie zapytał czy jeżdżę dynamicznie i może szybko w zakrętach, a ja mu na to że to silnik 1.6 GDI i on nie jest od tego. Zaśmiał się i przyznał rację
Widzę widzę. Pierwszy raz coś takiego widzę. Po zmianie na zimowe dokładnie sprawdzę swoje.