@Julek a skąd możemy wiedzieć czym te koreańskie "mózgi" mogą się kierować Pewnie osoby odpowiedzialne za badanie potrzeb rynku europejskiego nie odrobiły lekcji, albo w przeoczono tę funkcję...
Tucson TL
Kokpit
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Kokpit
1.6 T-GDI 4WD Comfort
@Julek ponoć nie było sensu utrzymywać daba na polskim rynku, bo głównie nadaje w dab polskie radio, nie było wsparcia dla tej technologii, zatem Hyundai się z niej wycofał. Przy czym jeśli pojawiłoby się dużo więcej takich stacji to prawdopodobnie będzie szansa na przywrócenie daba na polski rynek. Wiem jednak, że nieznane są wyroki naszej firmy-matki, wszystko się może zdarzyć..
@ rwicik pierwszy raz spotykam się z tym, co mówisz. Każdy sprzedawany przeze mnie samochód wyprodukowany przez listopadem miał dokładnie taki układ przycisków jak na mojej fotce i zawsze miał dab. Analogicznie było z autami od listopada - inny układ przycisków, pojawił się "ekran startowy" (przycisk z domkiem w górnym lewym rogu) - jak np. w i30, Konie czy Ioniqu i zniknął dab... Może trafiła Ci się sztuka z nowym softem, zanim oficjalnie go wprowadzili. Tak było, gdy np asystent pasa ruchu doszedł do pakietu nawigacja w Comforcie - jeszcze przed oficjalnym wprowadzieniem LKASa i odczytywania znaków przyjeżdżały z fabryki auta już z nowymi funkcjami.
@ rwicik pierwszy raz spotykam się z tym, co mówisz. Każdy sprzedawany przeze mnie samochód wyprodukowany przez listopadem miał dokładnie taki układ przycisków jak na mojej fotce i zawsze miał dab. Analogicznie było z autami od listopada - inny układ przycisków, pojawił się "ekran startowy" (przycisk z domkiem w górnym lewym rogu) - jak np. w i30, Konie czy Ioniqu i zniknął dab... Może trafiła Ci się sztuka z nowym softem, zanim oficjalnie go wprowadzili. Tak było, gdy np asystent pasa ruchu doszedł do pakietu nawigacja w Comforcie - jeszcze przed oficjalnym wprowadzieniem LKASa i odczytywania znaków przyjeżdżały z fabryki auta już z nowymi funkcjami.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Mam wersję Design - czyli Comfort z nawigacją LKAS i rozpoznawaniem znaków.
Mój znajomy mieszkający w Holandii, ma wersję najdroższą Tuśka, kupiona w lutym...też bez dab+ a tam to już prawie standard! Radio identyczne z wyglądu jak moje z dab+
to samo widzę na forum Belgijskim.
to samo widzę na forum Belgijskim.
Argument, że nie warto było utrzymywać standardu, który już niebawem wyprze inne z całej Unii, jest chory, delikatnie ujmując.
@rwicik jak masz designa to raczej jest to auto wyprodukowane nawet przed wrześniem. Zaskoczyłeś mnie brakiem DABa, a masz ten "domek" w lewym górnym rogu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Domka nie ma.
Jak nie ma domka to raczej stary soft, nie mam pojęcia, dlaczego daba nie ma. Nie spotkałam się z taką sytuacją.
A dlaczego wycofali i jakie mają na to argumenty - nie mi to osądzać
A dlaczego wycofali i jakie mają na to argumenty - nie mi to osądzać