@Julek ponoć nie było sensu utrzymywać daba na polskim rynku, bo głównie nadaje w dab polskie radio, nie było wsparcia dla tej technologii, zatem Hyundai się z niej wycofał. Przy czym jeśli pojawiłoby się dużo więcej takich stacji to prawdopodobnie będzie szansa na przywrócenie daba na polski rynek. Wiem jednak, że nieznane są wyroki naszej firmy-matki, wszystko się może zdarzyć..
@ rwicik pierwszy raz spotykam się z tym, co mówisz. Każdy sprzedawany przeze mnie samochód wyprodukowany przez listopadem miał dokładnie taki układ przycisków jak na mojej fotce i zawsze miał dab. Analogicznie było z autami od listopada - inny układ przycisków, pojawił się "ekran startowy" (przycisk z domkiem w górnym lewym rogu) - jak np. w i30, Konie czy Ioniqu i zniknął dab... Może trafiła Ci się sztuka z nowym softem, zanim oficjalnie go wprowadzili. Tak było, gdy np asystent pasa ruchu doszedł do pakietu nawigacja w Comforcie - jeszcze przed oficjalnym wprowadzieniem LKASa i odczytywania znaków przyjeżdżały z fabryki auta już z nowymi funkcjami.