Czy ktoś miał usterkę polegającą na nie ryglowaniu klapki wlewu paliwa

U mnie nie rygluje po zaryglowaniu z klucza drzwi. Wcześniej działało, bo było słychać takie brzęk/rezonans owej klapki przy ryglowaniu. Klapka nie odstaje.
Potwierdzam. Właśnie mi wymieniają, robią to od ręki. Nawet tego nie zgłaszałem, przyjechałem na przegląd nadwozia i sami zauważyli, że klapka odstaje i zaproponowali wymianę elementów.
Co to znaczy, że otwierasz zablokowaną klapkę "z kluczyka"fantango pisze: ↑26 sie 2024, 19:13@daniel.tucson4
U mnie w drugą stronę, tzn mechanizm potrafi się zablokować przy otwieraniu w momencie gdy chcę zatankować paliwo. Muszę wówczas klapkę docisnąć ręką i otworzyć ją z kluczyka. Jeszcze się za to nie zabrałem ale być może wystarczy przesmarowanie mechanizmu.
Dociskam klapkę ręką i przyciskam otwieranie drzwi na pilocie (kluczyku).daniel.tucson4 pisze: ↑02 wrz 2024, 20:50Co to znaczy, że otwierasz zablokowaną klapkę "z kluczyka"![]()
![]()
Pierwszy raz spotkałem się z tym, że ASO było tak chętne do wymiany elementów, wręcz nie chceli mnie wypuścić z serwisu bez naprawy klapki. Domniemywam, że musieli mieć masę zgłoszeń od ludzi którzy utkneli na stacji benzynowej przy tankowaniu, i być może dostali wytyczne aby wymieniać u każdego kto pojawi się na serwisie.