Próbowałem, nie działa. Jutro ASO.
Tucson NX4
Klapka wlewu paliwa nie rygluje się.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Klapka wlewu paliwa nie rygluje się.
Po ASO zamki od klapy padają w Tucsonach NX4. Do wymiany w ramach gwarancji, następna środa.
Przy okazji W przypadku nie odryglowywania się klapki od wlewu paliwa W HEV jest rączka w bagażniku do fizycznego wymuszenia otwarcia, i wygląda na to, że w manualach NIE MA
Mam manuala i takiej klapki nie uświadczyłem, albo jestem jakiś tępy Dodam, że w mojej instrukcji nie ma informacji o tym, a poniżej jest strona z HEV i jest.
Oto "dokumenty" w sprawie strona z HEV, zdjęcie z mojego bagażnika w miejscu, w którym powinna być ukryta uchwyt-rączka.
Czy ktoś z manualem znalazł taką rączkę
Przy okazji W przypadku nie odryglowywania się klapki od wlewu paliwa W HEV jest rączka w bagażniku do fizycznego wymuszenia otwarcia, i wygląda na to, że w manualach NIE MA
Mam manuala i takiej klapki nie uświadczyłem, albo jestem jakiś tępy Dodam, że w mojej instrukcji nie ma informacji o tym, a poniżej jest strona z HEV i jest.
Oto "dokumenty" w sprawie strona z HEV, zdjęcie z mojego bagażnika w miejscu, w którym powinna być ukryta uchwyt-rączka.
Czy ktoś z manualem znalazł taką rączkę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Blue
Re: Klapka wlewu paliwa nie rygluje się.
Edit:fantango pisze: ↑03 wrz 2024, 10:29Pierwszy raz spotkałem się z tym, że ASO było tak chętne do wymiany elementów, wręcz nie chceli mnie wypuścić z serwisu bez naprawy klapki. Domniemywam, że musieli mieć masę zgłoszeń od ludzi którzy utkneli na stacji benzynowej przy tankowaniu, i być może dostali wytyczne aby wymieniać u każdego kto pojawi się na serwisie.
Chyba za bardzo pochwaliłem serwis, po kilku tygodniach od naprawy temat blokady klapki wrócił jak bumerang.