Tucson TL
Klapa bagażnika
Re: Klapa bagażnika
Kolego mam auto 13 mc, często myję i NIGDY nie leje mi się do bagażnika, za to ścieżka woda po krawędzi i jak za szybko podjedziesz, to za kołnierz się leje.
Ehh ok to kto sprawdzi u siebie zaraz po myjce czy jak otworzy klapa bagażnika widać wodę na teleskopach.
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
Na 99% tak.
Ale jakim cudem z siłowników leci Ci do środka? Na siłownikach będzie, bo tamtędy spływa i w czasie deszczu.
Nie ze leci do środka tylko czy jak otworzysz klapę bagażnika po myjni np celem schowania szmatki itp woda dostaje się do środka słownika. Bo mi się wydaje że tak i od tego ciężko niraz klapa chodzi.
A olej się nie wydostaje z siłownika?
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Siłownik ma szczelną obudowę i nie ma możliwości, by przy sprawnym dostawlo się cokolwiek, w innym wypadku siłownik nie podniósłby klapy i byłby do wymiany.
Podjedź do ASO i porównaj z innymi czy też mają podobnie. Nie wiem co oznacza dla Ciebie "ciężko" się unosi, u mnie lekko pracuje ale jest moment na początku, gdzie trzeba użyć niedużej siły.
Latem sam podnosi a zimą trzeba unieść prawie do końca.
Podjedź do ASO i porównaj z innymi czy też mają podobnie. Nie wiem co oznacza dla Ciebie "ciężko" się unosi, u mnie lekko pracuje ale jest moment na początku, gdzie trzeba użyć niedużej siły.
Latem sam podnosi a zimą trzeba unieść prawie do końca.
No tak. Zadałem pytanie trochę z ironią. No bo jakvwoda może się dostawać i splywac z silownika.
Tak to jest pisać posty jak się nie widzi o co komu chodzi. Otwórzcie klapę i luknijcie czy nie ma szans wleciec może ja się mylę ale mam wrażenie że woda działa na nie negatywnie. Prośba po wyjście otwórzcie klapę i zaobserwujcie co się dzieje z woda.