Tucson NX4
Kierownica - pękająca "skóra"
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4 mHev '22
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Brown
Kierownica - pękająca "skóra"
Hej,
Chciałbym się Was zapytać, czy ktoś zauważył w swoim Tusconie problemy z jakością "skóry" pokrywającej kierownice? Po 10k km zaczyna ona u mnie lekko pękać.
Myślałem, że to jakieś zadrapanie, ale pojawiło się już w kilku miejscach. Autem jeżdżę tylko ja, fanem biżuterii na palcach nie jestem Kierownica nie była w kontakcie też z żadną chemią.
Widzę na forach zagranicznych, że pojawiają się takie wątki - najlepiej pokazuje to (na dokładnych fotkach) ten (choć dotyczy Ionica):
https://www.ioniqforum.com/threads/stee ... her.41574/
Dokładnie coś takiego u mnie się zaczyna dziać.
Obawiam się, czy za chwilę to nie będzie wyglądało tak:
https://www.hyundai-forums.com/threads/ ... el.656981/
Chciałbym się Was zapytać, czy ktoś zauważył w swoim Tusconie problemy z jakością "skóry" pokrywającej kierownice? Po 10k km zaczyna ona u mnie lekko pękać.
Myślałem, że to jakieś zadrapanie, ale pojawiło się już w kilku miejscach. Autem jeżdżę tylko ja, fanem biżuterii na palcach nie jestem Kierownica nie była w kontakcie też z żadną chemią.
Widzę na forach zagranicznych, że pojawiają się takie wątki - najlepiej pokazuje to (na dokładnych fotkach) ten (choć dotyczy Ionica):
https://www.ioniqforum.com/threads/stee ... her.41574/
Dokładnie coś takiego u mnie się zaczyna dziać.
Obawiam się, czy za chwilę to nie będzie wyglądało tak:
https://www.hyundai-forums.com/threads/ ... el.656981/
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Metaliczny
Re: Kierownica - pękająca "skóra"
Hej , U Mnie - auto z listopada 2021 - jak na razie , przy 12 tyś takiego problemu nie ma.
Ale wygląda to jak rodem ze Scenica II
Była jakaś akcja z NX4 dotycząca przycisków które się ścierają , a teraz kierownica
Napisz proszę jaki masz rocznik , może krucze dotyczy to tylko jakieś serii ???
Bo zaczynam już się załamywać
Edit:
Napisz jakie kosmetyki stosujesz do wnętrza ?
Czyścisz wieniec kierownicy nasączonymi chusteczkami , czy pianką ?
Ale wygląda to jak rodem ze Scenica II
Była jakaś akcja z NX4 dotycząca przycisków które się ścierają , a teraz kierownica
Napisz proszę jaki masz rocznik , może krucze dotyczy to tylko jakieś serii ???
Bo zaczynam już się załamywać
Edit:
Napisz jakie kosmetyki stosujesz do wnętrza ?
Czyścisz wieniec kierownicy nasączonymi chusteczkami , czy pianką ?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4 mHev '22
- Kolor: Silky Brown
Hej,
Mam auto z rocznika 2022.
Przez te kilka miesięcy użytkowania kierownicę może kilka razy przetarłem nawilżanymi chusteczkami - i to chyba jedyna chemia, z którą zetknęła się kierownica. Rąk niczym specjalnym nie nawilżam/kremuję.
No zobaczymy jak to się rozwinie. Na razie pozostaje "jeździć-obserwować".
Mam auto z rocznika 2022.
Przez te kilka miesięcy użytkowania kierownicę może kilka razy przetarłem nawilżanymi chusteczkami - i to chyba jedyna chemia, z którą zetknęła się kierownica. Rąk niczym specjalnym nie nawilżam/kremuję.
No zobaczymy jak to się rozwinie. Na razie pozostaje "jeździć-obserwować".
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
W czasach Covid nie traktowaliście dłoni alkoholem, a potem jazda
- Dreaminalist
- Mistrz
O, to , właśnie to
Przecież restauracje , sklepy i tak dalej ... nadal psikamy , więc to jest trop , może być , że to od tego
Czyli , że wina użytkownika i nie podlega gwarancji ?
Przecież restauracje , sklepy i tak dalej ... nadal psikamy , więc to jest trop , może być , że to od tego
Czyli , że wina użytkownika i nie podlega gwarancji ?
- Dreaminalist
- Mistrz
No to się cieszyłeś za wcześnie , bo właśnie się pojawiłDreaminalist pisze: ↑28 gru 2022, 11:56Hej , U Mnie - auto z listopada 2021 - jak na razie , przy 12 tyś takiego problemu nie ma.
Perełeczka dostała właśnie łuszczycy wieńca kierownicy na wysokości godziny 6 do godziny 7.
A, że nie noszę "metalu" na rękach , ani nie stosuję chemii , a ręce trzymam na kierownicy na godzinie 9 i godzinie 3 , to ciekawe zagadnienie.
Przecież jeśli to od płynu do dezynfekcji , to powinno być tam gdzie trzymam ręce , a nic tam nie ma ...
W innych miejscach (np. boczki drzwiowe ) też nic. W innych autach też nic ( i nawet mi tam nic nie chrobocze ) .
No więc mit pod tytułem dezynfekcja obalony.
Nie mogę się doczekać co wymyślą spin-doktory z Hyundaia , żeby wmówić mi , że to nie wada tylko cecha, albo moja wina.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- IDEA
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 230 KM
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Masz to u dołu . Niestety też mam podobnie ale w mniejszym stopniu . Zimą kiedy wsiadasz do auta w kurtce , są zamki , guziki , gruby materiał ?Dreaminalist pisze: ↑08 sty 2023, 15:51No to się cieszyłeś za wcześnie , bo właśnie się pojawił
Perełeczka dostała właśnie łuszczycy wieńca kierownicy na wysokości godziny 6 do godziny 7.
A, że nie noszę "metalu" na rękach , ani nie stosuję chemii , a ręce trzymam na kierownicy na godzinie 9 i godzinie 3 , to ciekawe zagadnienie.
Przecież jeśli to od płynu do dezynfekcji , to powinno być tam gdzie trzymam ręce , a nic tam nie ma ...
W innych miejscach (np. boczki drzwiowe ) też nic. W innych autach też nic ( i nawet mi tam nic nie chrobocze ) .
No więc mit pod tytułem dezynfekcja obalony.
Nie mogę się doczekać co wymyślą spin-doktory z Hyundaia , żeby wmówić mi , że to nie wada tylko cecha, albo moja wina.
Może przy wsiadaniu brzuszkiem kierownica jest ocierana . Też zastanawiałem się gdzie i jak ??? W poprzednim aucie nie miałem tego problemu . Tu faktycznie bardzo ta skóra delikatna . Wydaje mi się że gdyby to była wada fabryczna to na całości by się tak robiło . Oglądałem nawet ostatnio takie nakładki silikonowe ale to bez sensu . Masz skóre i zakładać gume
- daniel.tucson4
- Autor
JDPL, ale wiocha - to już wiemy dlaczego Tucson był tak atrakcyjny cenowo
Gdzieś czytałem, ale nie pamiętam na jakiej podstawie takie twierdzenie padło, że jakość foteli jest "nieoficjalnie" podzielona na 2 poziomy jakości: SMART-MODERN i EXECUTIVE-PLATINUM. Może ze "skórą" jest podobnie
Ogólnie, to chyba nie jest skóra, strasznie cienka ta powłoka Ciekawe co na to ASO - czy ktoś już zgłaszał
Gdzieś czytałem, ale nie pamiętam na jakiej podstawie takie twierdzenie padło, że jakość foteli jest "nieoficjalnie" podzielona na 2 poziomy jakości: SMART-MODERN i EXECUTIVE-PLATINUM. Może ze "skórą" jest podobnie
Ogólnie, to chyba nie jest skóra, strasznie cienka ta powłoka Ciekawe co na to ASO - czy ktoś już zgłaszał
- daniel.tucson4
- Autor
JPDL, ale wiocha - to już wiemy dlaczego Tucson był tak atrakcyjny cenowo
- IDEA
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 230 KM
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Tucson nie jest atrakcyjny cenowodaniel.tucson4 pisze: ↑12 lut 2023, 10:17JDPL, ale wiocha - to już wiemy dlaczego Tucson był tak atrakcyjny cenowo