To na 99% nie jest skóra... naturalna skóra naturalna - jak wiemy - "pracuje" i nigdy przy takich znikomych siłach nań działających tak by nie popękała
Ale, producent nie trąba, nie dopisał "naturalna" by nie skłamać, ale nie napisał też, że "sztuczna" czy "eko"... już im to popularne "eko" nie pasowało
No, tak kiedyś dawali naturalną, miałem taką w swoim Focusie mk2. Tu istnieje ryzyko, że PO GWARANCJI JAK PĘKNIE TO CO też do ASO, ale rozliczenie już fiskalne, o ile będą mieli na stanie modlić, się tylko że Tucson FL będzie miał tę samą kierownicę to będą produkować ją dalej
Tucson NX4
Kierownica - pękająca "skóra"
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
Re: Kierownica - pękająca "skóra"
Te "skóry" w tośce , to są takie poprawne polityczno-swiatopoglądowo , czyli sztuczne
Kierownica w polifcie prawdopodobnie będzie taka jak w nowej Elantrze ( tak wynika ze spyshots-ow) ,
ale podobno przepisy unijne są takie , że producent jest zobowiązany do dostarczania części do danego
modelu co najmniej 15 lat po zakończeniu jego produkcji.
Anyway , nawet jakby coś się zadziało po gwarancji , to zawsze można dać do obszycia
Kierownica w polifcie prawdopodobnie będzie taka jak w nowej Elantrze ( tak wynika ze spyshots-ow) ,
ale podobno przepisy unijne są takie , że producent jest zobowiązany do dostarczania części do danego
modelu co najmniej 15 lat po zakończeniu jego produkcji.
Anyway , nawet jakby coś się zadziało po gwarancji , to zawsze można dać do obszycia
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
Ja również zgłosiłem przy przeglądzie.Dreaminalist pisze: ↑29 sie 2023, 20:56Jakbym widział swoją kierownicę przed wymianą
A więc global issue
Ja zgłaszałem w ASO przy przeglądzie. Sprawa rozpatrzona pozytywnie.
Na razie po nie całym roku wymieniona kierownica nie wykazuje żadnych
niedomagań
Niestety - stwierdzono, że o uszkodzenie mechaniczne, które nie podlega gwarancji
(dolna część kierownicy godzina siódma/ósma więc teoretycznie przy wsiadaniu wysiadaniu można nogą zahaczyć, ale ćwieków nie noszę spodniami raczej czegoś takiego zrobić się nie da).
Niby mogę się odwoływać do kierownika "albo i wyżej", ale nie wiem czy jest sens kopać się z koniem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
Ja miałem wiecej szcześcia , a może to raczej chodziło o "argumenty" które pokazałem na telefonie ...
Bo porobiłem zdjęcia postów z popękanymi kierownicami z forum Ionig - owców , posta nieszczęśnika który miał ten sam
problem w SantaFe, oraz kilku postów od Ceed-owców którzy też mieli tak samo.
Próbowałem teraz na szybko to odszukać , ale potrzebuje więcej czasu , więc wyedytuje , albo wrzuce w nowego posta jak się dokopie.
Edit :
To te :
A tych Ceedowych dalej szukam .Sparky pisze: ↑28 gru 2022, 9:19Widzę na forach zagranicznych, że pojawiają się takie wątki - najlepiej pokazuje to (na dokładnych fotkach) ten (choć dotyczy Ionica):
https://www.ioniqforum.com/threads/stee ... her.41574/
Dokładnie coś takiego u mnie się zaczyna dziać.
Obawiam się, czy za chwilę to nie będzie wyglądało tak:
https://www.hyundai-forums.com/threads/ ... el.656981/