Tucson TL
Jasne wnętrze
Re: Jasne wnętrze
Fajnie wygląda takie wnętrze (nie do każdego koloru jednak pasuje). Również myślałem o takim wnętrzu ale ostatecznie odradzono mi. Zbyt mocno widać na niej brud, a ten jak wiadomo jest wszędzie. Wolę zdecydowanie praktyczniejsze rozwiązania. Choćby nie wiem jak piękna może być taka tapicerka, to po czasie brud zapsuje cały jej urok. Odradzała mi osoba która posiadała podobną tapicerkę i mówiła "nigdy więcej".
Wysłane przy użyciu Tapatalka
W zasadzie to problemem są tylko siedzenia, dzisiaj podzwoniłem po firmach od autodetalingu mówili mi że w dużym stopniu można je zabezpieczyć np takim czymś:
http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... xtile.html
W sumie po dotychczasowych wypowiedziach widzę nikt się nie zdecydował na jasny środek
http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... xtile.html
W sumie po dotychczasowych wypowiedziach widzę nikt się nie zdecydował na jasny środek

-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2016
- Kolor: White Sand
ja mam jasna tapicerkę ale w skórze i nie mam żadnych problemów z brudem. po 2 miesiącach użytkowania wyglada wszystko jak z fabryki.
No skóra to skóra. Ale wiadomo że to nie jest skóra. Skóra nie brudzi się tak bardzo.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2.0CRDi 185KM 4WD Tour De Polonge
- Kolor: Phantom Black
Cześć , mam jasną skórę prawie 2lata - nie ma problemu z czystością "skóry". Najbardziej brudzą Jeansy. Ale wystarczy wilgotna ścierka z mikrofibry a następnie preparat do konserwacji skóry i jest czyściutko. Operacja kilka minut czyści się szybciutko.Generalnie to wygodniejsze w utrzymaniu czystości niż tapicerka materiałowa. Nie mam zastrzeżeń. Polecam.
Pozdro Robi.
Dobrze wiedzieć tylko kurczę proszę jeszcze o wypowiedzi osoby z jasną tapicerką materiałową bo taką mam zamówioną, skóra to w wersji premium tylko :/
chyba nikt nie jest taki szalony jak ja
chyba nikt nie jest taki szalony jak ja

-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 30tys km
- Kolor:
Ja mam i myślałem i obawiałem się ze będą jakieś problemu ale po roku użytkowania... nie raz przewożenia jakiś gratów, psa... jakoś szczególnie zabrudzona nie była tylko gdy masz nowe spodnie które przy pierwszym praniu farbują zauważyłem ze fotel się delikatnie niebieski zrobił...
4dni temu dałem tapicerkę do prania do serwisu koszt 250zl z myciem auta... trzymali 3dni auto ale naszczescie dostałem zastępcze... i tapicerka wyglada jak nowa...
jesli bym miał jeszcze raz wybierać wybrał bym jasna raz ze nie ma problemów aż takich a dwa o wiele się lepiej się prezentuje jak dla mnie
4dni temu dałem tapicerkę do prania do serwisu koszt 250zl z myciem auta... trzymali 3dni auto ale naszczescie dostałem zastępcze... i tapicerka wyglada jak nowa...
jesli bym miał jeszcze raz wybierać wybrał bym jasna raz ze nie ma problemów aż takich a dwa o wiele się lepiej się prezentuje jak dla mnie

Hyundai Tucson 1.6 GDI comfort
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar White
Też mam jasny materiał i jedyny problem to pofarbowany od jeansów fotel kierowcy. Pewnie latem się za niego wezmę 

-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6T-GDI 7DCT AWD Style
- Kolor: Biały
Ja również mam jasne wnętrze już w drugim aucie. Jak się dba o środek to nie ma problemu. Tak jak wspominał kolega mogą pojawić się przebarwienie od spodni oraz widać oczywiście więcej zabrudzeń ale wystarczy trochę dbać o porządek w aucie i raz w roku zaprowadzić na pranie i jest ok. Plusem jest to, że nagrzewa się tak i moim zdaniem dużo lepiej wygląda, nadaje przestrzeni wnętrzy i nie jest tak "smutne" jak czarne.
Tucsona 2016 1.6T-GDI 7-DCT 4WD Polar White
Ja też myślę nad zakupem auta i bardzo pragnąłem by mieć jasną tapicerkę (materiałową) ale chyba na śląsku to raczej nie jest dobry pomysł....nie raz mi się zdarzyło że myjąc auto sąsiad w piecu zrobił ogień i było pełno "sadzy". Bym musiał co chwilę ze szmatką chodzić - hi hi