Tucson TL
Jaką benzynę tankujecie do swoich Tucsonów ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Re: Jaką benzynę tankujecie do swoich Tucsonów ?
Nie musi być strasznie. Może wystarczyć wypłukanie układu paliwowego oczywiście z wymianą filtra. Trochę za krótko, żeby pompa i wtrysk uległy uszkodzeniu.
- admin
- Administrator
- Twój samochód: 2.0 CRDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Kolor: Black
Dać babie auto... daj znać co wyszło...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Ok, auto odebrane
Na szczescie nic sie nie stalo. Wypompowali benzyne, wsadzili nowy filtr, przeczyscili uklad paliwowy
Wtryski cale, pompa cala. Uffff. Jest w porzadku.
Koszt, 900 zl
Na szczescie nic sie nie stalo. Wypompowali benzyne, wsadzili nowy filtr, przeczyscili uklad paliwowy
Wtryski cale, pompa cala. Uffff. Jest w porzadku.
Koszt, 900 zl
- admin
- Administrator
- Twój samochód: 2.0 CRDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Black
Czyli Tucson z dykty zrobiony zdecydowanie nie jest całe szczęście że nie trzeba było nic wymieniać.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT
- Kolor: Black Phantom
Tak, mocny zawodnik z Tucsona
Natomiast znam osobe, ktora zna osobe ktora zatankowala VW Tiguana 2018r zamiast oleju napedowego, benzynke. Pelny zbiornik. Przejechala (bo to tez kobieta byla) az 40 km po czym auto zgaslo. Laweta, serwis i 2 tyg oczekiwania na naprawe. Zostalo wymienione wszystko co mozliwe z ukladu paliwowego i zasilania. Koszt: 27 tys zl. Masakrycznie. Dramat
Ale byl takze i plus tego minusa Okazalo sie ze benzyne zatankowal pracownik stacji Orlen.
Oczywiscie zwrocili koszt naprawy, pracownik kajal sie i bil w piersi przepraszajac.
Orlen i inne stacje sa od takich pomylek ubezpieczeni.
Dlatego koledzy, zwracajmy uwage na to co lejemy albo nam wlewaja, bo jednak stres i problemy, nie sa nam w tych przypadkach potrzebne.
Oby diesel dieslem byl, a benzyna benzynką
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD 2018
- Kolor: White Sand
Z 10 lat temu miałem identyczna sytuację, również na Orlenie ale w Radomiu, wtedy miałem Forda Focusa MKI, silnik1.8 TDDI, bez common rail, bez dwu masy, DPF-u. Pracownik wlał mi na pusty bak ok. 15l benzyny zanim się zorientowałem,resztę dotankowałem olejem. Przejechałem 100km i ponownie dolałem oleju. W trasie tylko silnik miał podwyższone obroty i jakby mniejszą moc, żadnych innych problemów nie zauważyłem. Od tamtej pory wolę sam tankować.Tommy pisze: ↑16 lis 2018, 14:50Tak, mocny zawodnik z Tucsona
Natomiast znam osobe, ktora zna osobe ktora zatankowala VW Tiguana 2018r zamiast oleju napedowego, benzynke. Pelny zbiornik. Przejechala (bo to tez kobieta byla) az 40 km po czym auto zgaslo. Laweta, serwis i 2 tyg oczekiwania na naprawe. Zostalo wymienione wszystko co mozliwe z ukladu paliwowego i zasilania. Koszt: 27 tys zl. Masakrycznie. Dramat
Ale byl takze i plus tego minusa Okazalo sie ze benzyne zatankowal pracownik stacji Orlen.
Oczywiscie zwrocili koszt naprawy, pracownik kajal sie i bil w piersi przepraszajac.
Orlen i inne stacje sa od takich pomylek ubezpieczeni.
Dlatego koledzy, zwracajmy uwage na to co lejemy albo nam wlewaja, bo jednak stres i problemy, nie sa nam w tych przypadkach potrzebne.
Oby diesel dieslem byl, a benzyna benzynką
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Trochę ryzykowałeś taką jazdą. Spotkałem się z sytuacją jak benzyna w dieslu wypaliła zawory.
-
- Świeżak
- Twój samochód: T-GDI N-Line 1.6 AT 2WD 177KM
- Kolor: ShadowGrey
Paliwo 95 czy 98
Witam.
Od miesiąca użytkuję nowego Hyundaia Tucson'a. Pytanko jakie paliwo lejecie 95 czy 98. Lejecie jakieś dodatki do paliwa/oleju?
Jest to moje pierwsze auto. Chętnie zaczerpnę opinii.
Od miesiąca użytkuję nowego Hyundaia Tucson'a. Pytanko jakie paliwo lejecie 95 czy 98. Lejecie jakieś dodatki do paliwa/oleju?
Jest to moje pierwsze auto. Chętnie zaczerpnę opinii.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Tylko 95 - nie ma sensu, a nawet niewskazane jest traktowanie go 98'ką - nie stosuję żadnych dodatków, a jeśli musiałbym to tylko te które zaleca producent pojazdu.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson TLe 1.6 GDI Comfort
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały
Zgadzam się z przedmówcą, ja również leję tylko 95. Takie paliwo masz nawet wskazane w instrukcji obsługi.