Tucson TL
Instalacja gazowa 1.6 GDI i 1.6 T-GDI
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
Re: Instalacja gazowa 1.6 GDI i 1.6 T-GDI
Dokładnie tka jak piszesz Też się dowiedziałem że jeszcze nie ma
-
- Forumowicz
Ciekawa oferta Podobno świetnie działa https://gazeo.pl/informacje/warsztaty/H ... 10331.html
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Czy świetnie działa dowiemy się po 100k km przebiegu takiej instalacji. Narazie jest ich mało z niedużym przebiegami.
Jeszcze za wcześnie. Za 2-3 lata będzie więcej wiadomo.
Jeszcze za wcześnie. Za 2-3 lata będzie więcej wiadomo.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Stellar Blue
Sąsiad się skusił, silnik 2,0 GDI i nie działa to ani świetnie ani za bardzo nie jest ekonomiczne.
Ciagle ma problemy, samochód szarpie, ciagle jeździ na poprawki.
Jak już gazować to taką instalacją, która podaje gaz w fazie ciekłej przez wtryskiwacze benzyny, które wówczas nie muszą być chłodzone dotryskiem paliwa. Do tego silnik od razu pracuje na LPG bez konieczności rozgrzania.
Na YouTube jest film z testem Tucsona po instalacji - ciekawe jaka cena? Nie dzwoniłem bo nie jestem zainteresowany ale obstawiam okolice 10 tysięcy za to cudo.
Ciagle ma problemy, samochód szarpie, ciagle jeździ na poprawki.
Jak już gazować to taką instalacją, która podaje gaz w fazie ciekłej przez wtryskiwacze benzyny, które wówczas nie muszą być chłodzone dotryskiem paliwa. Do tego silnik od razu pracuje na LPG bez konieczności rozgrzania.
Na YouTube jest film z testem Tucsona po instalacji - ciekawe jaka cena? Nie dzwoniłem bo nie jestem zainteresowany ale obstawiam okolice 10 tysięcy za to cudo.
-
- Forumowicz
nie wiem nie mam ale na grupie FB piszą że mają i są zadowoleni Ja osobiście jak założe to po gwarancji bo nie mam zamiaru płacić jakiś dziwną opłatę za pozwolenia założenia LPG
-
- Forumowicz
2019 i co najmniej na 10 lat się wiążę Zwrot LPG po 30 tyś Wcześniej miałem Dustera i założyłem LPG zaraz po wyjeździe z od dilera.
Niesamowicie byłem zadowolonym, szczególnie jak za połowę ceny tankowałem
Niesamowicie byłem zadowolonym, szczególnie jak za połowę ceny tankowałem
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Jak za połowę ceny ktoś ci podarował lub zasponsorowal ta instalacje przeglądy coroczne też i paliwa nie tankowałes do tego gazu ?????
Do Tucson instalacja pewnie z 10k będzie kosztowała i też nie wiadomo jak z gwarancją i częstszymi wymianami oleju coroczne przeglądy zakazy wjazdu na parkingi podziemne i wiele wiele innych przy przebiegu 25 tys na rok na pięć lat nie opłacalny interes a ty chcesz 10 lat z tym żyć ???.....
No ale to wasze pieniądze i upodobania .
Do Tucson instalacja pewnie z 10k będzie kosztowała i też nie wiadomo jak z gwarancją i częstszymi wymianami oleju coroczne przeglądy zakazy wjazdu na parkingi podziemne i wiele wiele innych przy przebiegu 25 tys na rok na pięć lat nie opłacalny interes a ty chcesz 10 lat z tym żyć ???.....
No ale to wasze pieniądze i upodobania .
-
- Forumowicz
Instalację kupiłem z montażem do DD w ASO. Jakieś 2,5 k Przeglądy fakt co rok 160 + filtry ale to we własnym zakresie. Po 30 tyś byłem do przodu
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Więc całość gdzieś w 3k się zamknie a to przy średniej 4.3pln za litr paliwa prawie 700 litrów co przy średnim spalaniu daje 10000 km a do tego kupowałeś LPG i Pb . A im droższe auto tym droższa instalacja i jak dla mnie przy przebiegu 30 tysięcy km w dwa lata gdy auto będę miał max 5 lat jak jest gwarancją interes nie opłacalny całkowicie .