Tucson TL
Aplikacja Tucsy dla Hyundai Tucson - Mirroring naszego telefonu
Re: Mirroring smartphone
Czytam Was i naprawdę podziwiam
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Nie wydaję mi się by nasze navi obsługiwały tethering przez BT. Nawet jeśli, to i tak jest lipa bo po pierwsze transfer jest słaby (nasze navi obsługują BT 3.0 a tam max transfer to w teorii 24Mb/s a w praktyce to nawet połowy tego nie ma) no chyba, że ktoś che to tylko do info o korkach i pogody. Po drugie tucsy wymaga połączenia wifi
Do tego nie potrzebujesz HAP, navi sama się łączy. HAP jest potrzebny tylko do tego abyś nie musiał ręcznie włączać udostępniania netu w telefonie. HAP jak wykrywa połączenie po BT z tucsonem to automatycznie włącza punkt dostępowy. Tylko tyle i aż tyle.HAP jest potrzebny, by m/i nie wybierać z listy za każdym razem.
A zainstalowałeś ją w ogóle? Jak odpalisz tucsy z windy i potem do niej wejdziesz poprzez tę ikonkę na ekranie, to musisz wejść w opcje i nacisnąć przycisk "instalacja" Instalator wrzuci ja do autostartu.
U mnie wyświetla oryginalne proporcje ekranu. Nawet bym chciał aby mi rozciągnął obraz, bo navi ma proporcje 5:3 a mój tel. 16:9 i mam czarne paski.
U mnie jest pojedyncze menu, i mam przy andku 7.1 fizyczne przyciski. To czy masz wirtualne przyciski w androidzie zależy od launchera systemowego. Samsungowskie go nie maja.- podwójnie menu do obsługi telefonu -> mam te które dostarcza Android oraz te które dostarcza apka Tucsy, od wersji 7.0 nie ma fizycznych guzików, może da się to gdzieś skonfigurować
Chyba masz za duże wymaganiapodczas słuchania radia nie działa audio z telefonu, wątpię, że da się to obejść
Kolego 24 Mb/s to mało?
Nie chcę być uszczypliwy ale nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Zalecana przepustowość dla 4k/UHD to 25Mb/s. Co ty chcesz strumieniować na ten mały ekran, że potrzebujesz więcej?
A tutaj wymagania prędkości netflix, tak dla porównania:
https://help.netflix.com/pl/node/306.
Zalecana przepustowość dla 4k/UHD to 25Mb/s. Co ty chcesz strumieniować na ten mały ekran, że potrzebujesz więcej?
Mam ale podwójne menu mnie drażni, przez to mam czarne paski, jak ty.wrobel pisze: Chyba masz za duże wymagania
@wrobel mam dylemat z OBD2.
Po sparowaniu z telefonem nie jestem podpięty do auta i Tucsy nie wykrywa programu w navi.
Jednym słowem nie mogę nawiązać dwóch połączeń BT.
Jakiś Hint?
Po sparowaniu z telefonem nie jestem podpięty do auta i Tucsy nie wykrywa programu w navi.
Jednym słowem nie mogę nawiązać dwóch połączeń BT.
Jakiś Hint?
Wydawało mi się, że przed instalacją HAP miałem za każdym razem nie tylko ręczne udostępnianie, ale i listę sieci na której musiałem wskazać moją. Ale top było rok temu prawie i może rzeczywiście tylko za pierwszym razem.
Dzięki wróbel za kolejne informacje.
To powiedz mi jeszcze czy jak zrezygnuje z HAP to Tucsy również ma opcję aby przy nawiązaniu połączenia z fonem uruchomić także punkt-dostępu w fonie?
Bo ręcznie jakoś tego nie widzę.
Alternatywnie można jeszcze zobaczyć z MacroDroid jak to będzie współgrać.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
To powiedz mi jeszcze czy jak zrezygnuje z HAP to Tucsy również ma opcję aby przy nawiązaniu połączenia z fonem uruchomić także punkt-dostępu w fonie?
Bo ręcznie jakoś tego nie widzę.
Alternatywnie można jeszcze zobaczyć z MacroDroid jak to będzie współgrać.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Kolego to ty nie wprowadzaj ludzi w błądRedDevil pisze: ↑24 lis 2017, 20:07Kolego 24 Mb/s to mało?
Tak jak napisałem 24 Mb to czysta teoria, bo to prędkość laboratoryjna razem, z narzutem protokołu, bez zakłóceń i przy idealnej propagacji. Praktyka jest taka, że wyciągniesz duuużo mniej, zależy to już od samego urządzenia i klasy BT. A to jest jeszcze dzielone na telefon/navi OBDi inne usługi.
Nie podawaj mi tu wymagań prędkości dla netflixa i innych serwisów gdzie transmisja jest buforowana, bo rozmawiamy o transmisji realtime...
To co mam na tel. - czyli np. film jeśli najdzie mnie taka ochota bez potrzeby konwersji do mniejszej rozdziałki czy bitrate.Co ty chcesz strumieniować na ten mały ekran, że potrzebujesz więcej?
Zresztą o czym my rozmawiamy - widziałeś aby jakieś urządzenie wspierało transmisję FULL HD albo UHD przez BT? bo ja nie
A tego jeszcze nie sprawdzałemTo powiedz mi jeszcze czy jak zrezygnuje z HAP to Tucsy również ma opcję aby przy nawiązaniu połączenia z fonem uruchomić także punkt-dostępu w fonie?
To chyba zależy już od telefonu. U mnie łączy się z navi i OBD jednocześnie.Jednym słowem nie mogę nawiązać dwóch połączeń BT.
Jakiś Hint?