Hyundai i30 fastback
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Re: Hyundai i30 fastback
Nie o to chodzi. Rozumiem fajne wyposażenie, bajery itd.
Jak miałbym 110k na auto to wolałbym kupić Mazdę CX-5 niż tego Hyundaia i30fastback. Mimo że Mazda będzie mniej odbajerowana.
Ceny kompaktów są mocno zawyżone wg mnie. Te auta powinny kosztować max 85k a następnie SUVy powinny się zaczynać właśnie od 85k.
Jak miałbym 110k na auto to wolałbym kupić Mazdę CX-5 niż tego Hyundaia i30fastback. Mimo że Mazda będzie mniej odbajerowana.
Ceny kompaktów są mocno zawyżone wg mnie. Te auta powinny kosztować max 85k a następnie SUVy powinny się zaczynać właśnie od 85k.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Tyle, że taki CX-5 sporo droższy od Tucsona i Mazda nie daje rabatów.
Tu się nie zgodzę, topowe wersje koszt podobny.
Ale 1.6 fakt. Ja kupiłem max za cenę, gdzie Mazda się właściwie zaczyna.
Ale 1.6 fakt. Ja kupiłem max za cenę, gdzie Mazda się właściwie zaczyna.
- Speedor
- Autor
Ja miałem dylemat Tucson czy CX-5. Cenniki analizowałem i wyposażenie. Byłem na jazdach próbnych. Za uboższą Mazdę musiałbym dać 15 tys. więcej + ubezpieczenie jakieś 800zł więcej za rok. Chcieli dać tylko opony+felgi gratis, reszta wg cennika. Za SkyMotion 110 tys.zł z lakierem trójwarstwowym i tylko czujnikami tylnymi. Przednie dodatkowo 1600zł.
Wygrał rozsądek i cichość w kabinie Tucsona który mnie urzekła.
Ciesze się bardzo z Hyundaia i z każdym dniem cieszę się coraz bardziej. Wnętrze CX-5 bardziej mi się podoba ale nie można mieć wszystkiego.
Wygrał rozsądek i cichość w kabinie Tucsona który mnie urzekła.
Ciesze się bardzo z Hyundaia i z każdym dniem cieszę się coraz bardziej. Wnętrze CX-5 bardziej mi się podoba ale nie można mieć wszystkiego.
W zasadzie miałem tak samo, tyle że ta wersja +lakier+kamera była do wzięcia u mnie za 105k
Kto tego nie przerabiał przed zakupem Tucsona...
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Ja tak samo jak Wy miałem zagwozdkę: Mazda czy inny samochód? Tucson wygrał wyposażeniem i ceną, ale coś w tej Maździe musi być, bo większość porównuje ją do Tucsona...
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Normalne i dość mocne silniki 2.0 i super 2.5, bezproblemowość i niestety w wielu modelach ciągnący się smród z rdzą
- Speedor
- Autor
Gdyby Tucson miał w środku jak Mazda CX-5 byłoby idealnie na 6+. Dodałbym do tego 2.0 GDI i wtedy zrobiłby się samochód marzeń.