Tucson NX4
Faktyczne spalanie NX4
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Blue
Re: Faktyczne spalanie NX4
@mlodyksiegowy
Powyżej 150 km/h tworzy się wir w baku a spalanie rośnie funkcją wykładniczą.
Powyżej 150 km/h tworzy się wir w baku a spalanie rośnie funkcją wykładniczą.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: HYUNDAI Tucson HYBRYD 1.6 HEV 4x4 EXECUTIVE
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czarny
No to podwyższyłeś mi poprzeczkę ja miałem 5,7 ale chyba to max co wyciągnę Amat ty masz z napędem na 4 kapcie ))) czy na 2 Pozdrawiam
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Wersja: NX4
- Kolor: Najładniejszy
Na dwa kapcie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Red sun
Amat No przyznam że zacnie to wygląda.to powód dla którego i ja wybrałem to auto i w wersji HEV.
-
- Forumowicz
Amat pieknie pięknie )))) trzymaj tak dalej ale czasem puść wodze dla tych 230 kucy niech pobiegają Trochę szaleństwa dla siebie Amant bo jazda na kropelkę noooo fajna ale frajdy mało ))))
-
- Twórca
Na dotarciu??? No nie! Ja mam zamiar kilka lat pojeździć tym samochodem. A od puszczania wodzy to są autostrady i trasy szybkiego ruchu, a nie lokalne drogi i miasta
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hybrid Plug-in Platinum
- Kolor: Dark Teal
Drogi krajowe i obwodnicę miasta. W samochodzie 2+2 plus pełny bagażnik
-
- Twórca
Radlunek imponujący masz wynik stałego spalania. Świadczy że opanowałeś już tajniki hybrydy, o może bardziej twoja noga. Taki wynik widziałem ostatnio w samochodzie służbowym informatyka w ASO. Takl właśnie dostałem do testowania przed kupnem. Miał identyczny wynik. Tak więc szacun! . To nie śmichy. Mam nadzieję że i ja kiedyś osiągnę choć zbliżony wynik. W dalszy ciągu mi opada..... Na liczniku. Zobaczymy gdzie stanie
Pojson. Też byłem zainteresowany sportage. Do czasu gdy w salonie pokazano mi zdjęcie Europejskiej wersji kijanki. To była skrócona wersja amerykańska. Znowu wyszła żaba. (Subiektywnie) a dlugi wyświetlacz przypominał mi jakoś rozwiązanie z Fiata 125p. Dłużej nie czekałem i złożyłem zamówienie na Tucsona. WARTO BYŁO CZEKAĆ
Pojson. Też byłem zainteresowany sportage. Do czasu gdy w salonie pokazano mi zdjęcie Europejskiej wersji kijanki. To była skrócona wersja amerykańska. Znowu wyszła żaba. (Subiektywnie) a dlugi wyświetlacz przypominał mi jakoś rozwiązanie z Fiata 125p. Dłużej nie czekałem i złożyłem zamówienie na Tucsona. WARTO BYŁO CZEKAĆ
-
- Forumowicz
Amat hmm mówisz na "dotarciu" chodzi ci chyba o ułożenie podzespołów przy pierwszym 1000 km ale tu nie chodzi o to abyś go katował i dawał
KICK-DOWN a płynnie przyśpieszał ułożenie to nie przekraczanie 70% maksymalnej prędkości ( 200 x 70% = 140 ) prosty rachunek. Oczywiście nie zachęcam do gnania po drogach lokalnych 140 km na godzinę - ale fajnie jest przyśpieszyć z 50 do 100 frajda przednia Ja swojego odbierałem w salonie w Krakowie i po wyjeździe z salonu po przejechaniu 3 km wjechałem na A4 w kierunku Rzeszowa - nie jechałem 80 bo Tiry mi trąbiły ))) ale płynnie 120 -130 i spalanie 7 litrów uważam za bardzo dobre. Cieszę się z wami że macie takie ładne wyniki spalania ale nie ukrywajmy że to bardzo łagodna i spokojna jazda może nam dać taki wynik )))) Pomimo tego że ja pamiętam czasy w których fajki kupowałem sobie na kartki )))) Odrobina dynamiki mu nie zaszkodzi ))) nie dawał tylko pedału gazu w podłogę )))) Szerokości Wam Życzę ) a dla czekających powiem twoje słowa Czekajcie Bo Warto )))))
KICK-DOWN a płynnie przyśpieszał ułożenie to nie przekraczanie 70% maksymalnej prędkości ( 200 x 70% = 140 ) prosty rachunek. Oczywiście nie zachęcam do gnania po drogach lokalnych 140 km na godzinę - ale fajnie jest przyśpieszyć z 50 do 100 frajda przednia Ja swojego odbierałem w salonie w Krakowie i po wyjeździe z salonu po przejechaniu 3 km wjechałem na A4 w kierunku Rzeszowa - nie jechałem 80 bo Tiry mi trąbiły ))) ale płynnie 120 -130 i spalanie 7 litrów uważam za bardzo dobre. Cieszę się z wami że macie takie ładne wyniki spalania ale nie ukrywajmy że to bardzo łagodna i spokojna jazda może nam dać taki wynik )))) Pomimo tego że ja pamiętam czasy w których fajki kupowałem sobie na kartki )))) Odrobina dynamiki mu nie zaszkodzi ))) nie dawał tylko pedału gazu w podłogę )))) Szerokości Wam Życzę ) a dla czekających powiem twoje słowa Czekajcie Bo Warto )))))
-
- Forumowicz
I jeszcze jedno AMAT nie wiem czy zwróciłeś uwagę na post Redlumka który ma wynik 4,2 ogólny a nim sie zachwycasz ale to Hybryda Plug-in ; )))))) a nie twarda hybryda )))) Pozdrawiam