Tucson NX4
Fabryczna konserwacja podwozia
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Fabryczna konserwacja podwozia
Za 2,5k i to w aso to raczej fuszera, pewnie rzygają po wiązkach kabli, przewodach hamulcowych itp. Odradzam taką usługę w tej formie...
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: Fabryczna konserwacja podwozia
Auto z września 2021. Jazda w90% asfaltem ale zdarza sie jechać drogązuzlówką lub wysypaną żwirem. Byłem na pzeglądzie pod autem i jest na prawdę porzadnie. Pojawiły sie dwa miejsca w których coś sie zaczyna ale jest to tak małe ze do zrobienia samemu pod domemZenek pisze: ↑11 lis 2024, 16:19Hej chciałbym trochę odkopać temat.
Czy robiliście konserwację podwozia w NX4?
Jeśli nie to jak wygląda podwozie w 3-4 letnich HT NX4? Czy zauważalne są juz jakieś ogniska rdzy?
Mam możliwość zrobienia konserwacji podwozia w ASO (Krk) - cena 2,5k. Nie dopytywałem czy zlecaja czy robią u siebie.
Autko zostawia się na 3-4 dni, procedura wygląda następująco:
1. Demontaż nadkoli oraz osłon.
2. Mycie i oczyszczanie podwozia.
3. Enetualne usunięcie jakichś zanieczyszczeń czy tam ognisk rdzy ale jak nowe auto to podejrzewam, że nie powinno być.
4. Zabezpieczenie woskiem podwozia wraz z profilami zakmnietymi jeśli dobrze pamietam preparatem Waxoyl.
5. Osuszanie a następnie montaż osłon.
Troche mnie zastanawia cena w aso 2,5k jest to troche taniej niż w firmach zajmujących się tym profesjonalnie. Może w tej kwesti macie jakąś wiedze?