Tucson NX4
Dostęp bezkluczykowy - można wyłączyć?
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Dostęp bezkluczykowy - można wyłączyć?
Wczoraj się "bawiłem" wyłączyłem dostęp KEYLESS i... jeżeli to prawda, to jest MEGA OPCJA na zabezpieczenie się przed gameboyami i walizkaczami na czas kiedy nas DŁUŻEJ nie ma lub w kiedy zostawiamy okazjonalnie w niebezpiecznym lub nowym miejscu
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
zaznaczam że nigdy nie miałem "GameBoy'a" w ręku, więc tylko teoretyzuje...daniel.tucson4 pisze: ↑06 kwie 2023, 12:42Wczoraj się "bawiłem" wyłączyłem dostęp KEYLESS i... jeżeli to prawda, to jest MEGA OPCJA na zabezpieczenie się przed gameboyami i walizkaczami na czas kiedy nas DŁUŻEJ nie ma lub w kiedy zostawiamy okazjonalnie w niebezpiecznym lub nowym miejscu
ale czy jesteśmy pewni, że GB generuje tylko ten "rodzaj kodu" który zastępuje "keyless'a"
Czy skoro wystarczy na kluczyku, standardowo nacisnąć przycisk otwierania by auto
normalnie się otworzyło, to czy GB nie oferuje "przycisku" otwórz drzwi, po prostu emulując
cały kluczyk? Nie tylko sam zbliżeniowy "keyless" ale i pełną funkcjonalność kluczyka ze
wszystkimi przyciskami ??
Widział ktoś jak wygląda takie "menu" w GameBoyu który już "zczytał" kod z zamka?
Może poza "udawaj kluczyk bezprzewodowy" ma też kilka opcji typu:
- otwórz
- zamknij
- bagażnik
- itp...
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Trik polega na tym, ze gemboy potrzebuje sygnału nadanego z auta. Sygnał inicjujesz przyciskiem. Wiec jeżeli to wyłączysz to wtedy nie jesteś w stanie pobrać sygnały i wykreować kluczyka w gembojuarbi pisze: ↑06 kwie 2023, 14:28zaznaczam że nigdy nie miałem "GameBoy'a" w ręku, więc tylko teoretyzuje...
ale czy jesteśmy pewni, że GB generuje tylko ten "rodzaj kodu" który zastępuje "keyless'a"
Czy skoro wystarczy na kluczyku, standardowo nacisnąć przycisk otwierania by auto
normalnie się otworzyło, to czy GB nie oferuje "przycisku" otwórz drzwi, po prostu emulując
cały kluczyk? Nie tylko sam zbliżeniowy "keyless" ale i pełną funkcjonalność kluczyka ze
wszystkimi przyciskami ??
Widział ktoś jak wygląda takie "menu" w GameBoyu który już "zczytał" kod z zamka?
Może poza "udawaj kluczyk bezprzewodowy" ma też kilka opcji typu:
- otwórz
- zamknij
- bagażnik
- itp...
- daniel.tucson4
- Autor
- daniel.tucson4
- Autor
Tak się (niestety) zastawiam czy my tylko tym mykiem nie deaktywujemy sygnału z danego kluczyka
Jutro podejdę z drugim, zapasowym kluczykiem i zobaczymy czy auto się samo otworzy w ramach "keyless"
Jutro podejdę z drugim, zapasowym kluczykiem i zobaczymy czy auto się samo otworzy w ramach "keyless"
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Kolor: 2 kolorowy
i jak wynik operacji ?
- daniel.tucson4
- Autor
Szanowni...
Podchodzę z drugim, nowym kluczykiem pod auto i nic brak KEYLESS'u
P.S. Do "potencjalnych" złodziei którzy to czytają
Podchodzę z drugim, nowym kluczykiem pod auto i nic brak KEYLESS'u
P.S. Do "potencjalnych" złodziei którzy to czytają
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Executive NLine
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Polar White
Mam pytanie, bo próbowałem to zrobić w HEV z 01.2022 i niestety poległem. Czy dobrze to rozumiem:
Efekt był u was permanentny, czy jednorazowy jak u mnie? Ewentualnie czy źle instrukcję zrozumiałem?
Samochód jest zablokowany, muszę przyrztymać wciśnięty przycisk odblokowania i zablokowania na kluczyku. Po tym przycisk nie działa, ale jak kluczykiem otworzyłem samochód to już przycisk otwierał i zamykam samochód jak wcześniej, podobnie po zamknięciu samochodu z kluczyka, to przycisk dalej działał.
Efekt był u was permanentny, czy jednorazowy jak u mnie? Ewentualnie czy źle instrukcję zrozumiałem?
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Biały
Przycisk działa natomiast nie działa KEYLES.Jak zbliżasz sie do samochodu nie ma reakcji lusterek in ie otworzysz go z przycisku klamki tylko trzeba wcisnąć przycisk na kluczyku.