Dokładka modułu zamykania / otwierania okien

Instrukcje i tutoriale o tym jak coś samodzielnie zrobić, naprawić lub usprawnić w swoim samochodzie.
kemyz
Twórca
Twój samochód: Hyundai Tucson NX4; Hyundai Tucson TLe 1,6 TGDI Premium, 4WD
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Polar White, Micron Grey

Re: Dokładka modułu zamykania / otwierania okien

Post autor: kemyz » 04 sie 2023, 9:22

Zrobione. Śmiga super.
B.czytelna fotorelacja, Dzięki !!!!!!

Ps. Kabelki miałem "prawie identyczne" jak w opisie modułu. Jedyna różnica- przy silniku zamiast zielono/czarny jest zielony.Pozostałe zgodne z opisem.

gregza
Świeżak
Twój samochód: 1.6 GDI SE
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Szary

Post autor: gregza » 04 paź 2023, 0:12

Witam serdecznie. Mam pytanie, bo od kilku dni biję głową w mur i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy spotkał się ktoś może z tym modułem w wersji dla aut z kierownicą po prawej stronie? Wszystkie które do tej pory widziałem na AliExpress są opisane jako moduły dla samochodów z kierownicą po lewej. Dzięki wielkie za pomoc 👍

kemyz
Twórca
Twój samochód: Hyundai Tucson NX4; Hyundai Tucson TLe 1,6 TGDI Premium, 4WD
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Polar White, Micron Grey

Post autor: kemyz » 04 paź 2023, 9:12

Do RHD też nie widziałem, ale wydaje mi się , że tak czy siak powinien również pasować- instalacja szyb nie różni się raczej. A zapytaj chińczyka-sprzedawcę czy będzie pasować???

Dafior01
Twórca
Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat DCT
Kolor: Ładny XN3

Post autor: Dafior01 » 04 paź 2023, 10:08

Na ten czas kiedy ja to kupowałem, w aukcji był link do wersji o której piszesz. Nawet zastanawiałem się jaki to sens, bo przecież elektryka (logika ) jest ta sama. Co najwyżej moduł jest w prawych drzwiach.
Ale to było kilka lat temu. Szukaj, ale najlepiej odpytaj też sprzedawcę. Może nie ma różnicy...

gregza
Świeżak
Twój samochód: 1.6 GDI SE
Kolor: Szary

Post autor: gregza » 05 paź 2023, 0:37

Niestety już dwóch sprzedawców odpowiedziało, że nie będzie działać 🤷‍♂️

Stachu202
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI Style, 4WD
Kolor: Biały

Post autor: Stachu202 » 29 cze 2024, 17:30

Witam serdecznie, chciałbym odświeżyć temat. Moduł mam taki sam, jak w opisie, autko z 2016 roku i prośba do Dafior01 o krótką notkę, który przewód z którym połączyć, chodzi mi o wiązkę w aucie, bo mój opis połączenia modułu jest beznadziejny. Z góry dziękuję 👍

Dafior01
Twórca

Post autor: Dafior01 » 02 lip 2024, 9:20

Stachu202 pisze:
29 cze 2024, 17:30
Witam serdecznie, chciałbym odświeżyć temat. Moduł mam taki sam, jak w opisie, autko z 2016 roku i prośba do Dafior01 o krótką notkę, który przewód z którym połączyć, chodzi mi o wiązkę w aucie, bo mój opis połączenia modułu jest beznadziejny. Z góry dziękuję 👍
Kieruj się moim opisem i zdjęciami jeśli moduł jest ten sam i i te same kolory przewodów. Jeśli twój moduł ma inne kolory, to musisz dojść jakoś który jest który (instrukcja, dopytanie do chińczyka?). Kolory w wiązce auta powinny być zawsze takie same jak u mnie. Chyba że masz auto nie z EU, bo tam może inaczej było.

Zakładałem to lat 4 temu i i instrukcji/schematu swojego już nie mam. Będę za jakieś dwa tygodnie zmienił głośniki w drzwiach,więc będę rozbierać drzwi. Jeśli jest coś czego nie dałem na zdjęciach w tym poście, a mogłoby ci pomóc - napisz.

Powodzenia.

Stachu202
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI Style, 4WD
Kolor: Biały

Post autor: Stachu202 » 02 lip 2024, 21:27

Witam ponownie, moduł i kolory przewodów mam taki sam, po sprawdzeniu żaróweczką wychodzi na to, że z lewej strony pomarańczowy z wiązki auta łączę z różowym modułu, niebieski z pomarańczowym , a z prawej żółty z czerwonym i niebieski z fioletowym, tylko, że przy testowaniu działania spali sę bezpiecznik przy module. Na razie nie wiem, czy to jednorazowy wybryk, bo muszę kupić bezpieczniki, czy jeszcze coś nie tak z połączeniem, pozdrawiam

Erci
Świeżak
Twój samochód: 1,6 CRDi
Rok produkcji: 2019
Paliwo: Diesel
Kolor: Kolor burego kota

Post autor: Erci » 03 lip 2024, 10:45

Z tego co wcześniej ktoś pisał to ten moduł działa też przy panoramie czy szyberdachu. Ale jak się go podpina? Też tylko w drzwiach? Przez drzwi idą wiązki do otwierania dachu?

Dafior01
Twórca

Post autor: Dafior01 » 03 lip 2024, 11:20

Erci pisze:
03 lip 2024, 10:45
Z tego co wcześniej ktoś pisał to ten moduł działa też przy panoramie czy szyberdachu. Ale jak się go podpina? Też tylko w drzwiach? Przez drzwi idą wiązki do otwierania dachu?
Dach to całkiem inna sprawa, tzn inny moduł i montowany w innym miejscu samochodu - w instalację która idzie w bagażniku pod tym wilkiem plastikiem po lewej stronie. Masakryczne podejście.

Ja miałem pecha po po miesiącu gdzieś, z nieznanej przyczyny przestało o działać. Ale po tym miesiącu stwierdziłem że po pierwsze nie działa to tak jak chciałbym, a po drugie jak pamiętam rozbieranie boczku - odechciało mi się.

A działało tao tak, że jak zostawiłem otwarty dach i zamknąłem z kluczyka, dach (podobnie jak okna drzwi) zamykał się. Ale w przeciwieństwie do okien, nie dało się z pilota uchylić dachu.
A ja często zostawiam uchylony dach. Może są inne w działaniu moduły niż ten co ja miałem - nie wiem.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu