Dokładka modułu zamykania / otwierania okien
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson NX4; Hyundai Tucson TLe 1,6 TGDI Premium, 4WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Polar White, Micron Grey
Re: Dokładka modułu zamykania / otwierania okien
Zrobione. Śmiga super.
B.czytelna fotorelacja, Dzięki !!!!!!
Ps. Kabelki miałem "prawie identyczne" jak w opisie modułu. Jedyna różnica- przy silniku zamiast zielono/czarny jest zielony.Pozostałe zgodne z opisem.
B.czytelna fotorelacja, Dzięki !!!!!!
Ps. Kabelki miałem "prawie identyczne" jak w opisie modułu. Jedyna różnica- przy silniku zamiast zielono/czarny jest zielony.Pozostałe zgodne z opisem.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI SE
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Witam serdecznie. Mam pytanie, bo od kilku dni biję głową w mur i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy spotkał się ktoś może z tym modułem w wersji dla aut z kierownicą po prawej stronie? Wszystkie które do tej pory widziałem na AliExpress są opisane jako moduły dla samochodów z kierownicą po lewej. Dzięki wielkie za pomoc 
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson NX4; Hyundai Tucson TLe 1,6 TGDI Premium, 4WD
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Polar White, Micron Grey
Do RHD też nie widziałem, ale wydaje mi się , że tak czy siak powinien również pasować- instalacja szyb nie różni się raczej. A zapytaj chińczyka-sprzedawcę czy będzie pasować???
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Ładny XN3
Na ten czas kiedy ja to kupowałem, w aukcji był link do wersji o której piszesz. Nawet zastanawiałem się jaki to sens, bo przecież elektryka (logika ) jest ta sama. Co najwyżej moduł jest w prawych drzwiach.
Ale to było kilka lat temu. Szukaj, ale najlepiej odpytaj też sprzedawcę. Może nie ma różnicy...
Ale to było kilka lat temu. Szukaj, ale najlepiej odpytaj też sprzedawcę. Może nie ma różnicy...
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI SE
- Kolor: Szary
Niestety już dwóch sprzedawców odpowiedziało, że nie będzie działać 
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style, 4WD
- Kolor: Biały
Witam serdecznie, chciałbym odświeżyć temat. Moduł mam taki sam, jak w opisie, autko z 2016 roku i prośba do Dafior01 o krótką notkę, który przewód z którym połączyć, chodzi mi o wiązkę w aucie, bo mój opis połączenia modułu jest beznadziejny. Z góry dziękuję 
-
- Twórca
Kieruj się moim opisem i zdjęciami jeśli moduł jest ten sam i i te same kolory przewodów. Jeśli twój moduł ma inne kolory, to musisz dojść jakoś który jest który (instrukcja, dopytanie do chińczyka?). Kolory w wiązce auta powinny być zawsze takie same jak u mnie. Chyba że masz auto nie z EU, bo tam może inaczej było.
Zakładałem to lat 4 temu i i instrukcji/schematu swojego już nie mam. Będę za jakieś dwa tygodnie zmienił głośniki w drzwiach,więc będę rozbierać drzwi. Jeśli jest coś czego nie dałem na zdjęciach w tym poście, a mogłoby ci pomóc - napisz.
Powodzenia.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style, 4WD
- Kolor: Biały
Witam ponownie, moduł i kolory przewodów mam taki sam, po sprawdzeniu żaróweczką wychodzi na to, że z lewej strony pomarańczowy z wiązki auta łączę z różowym modułu, niebieski z pomarańczowym , a z prawej żółty z czerwonym i niebieski z fioletowym, tylko, że przy testowaniu działania spali sę bezpiecznik przy module. Na razie nie wiem, czy to jednorazowy wybryk, bo muszę kupić bezpieczniki, czy jeszcze coś nie tak z połączeniem, pozdrawiam
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 CRDi
- Rok produkcji: 2019
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Kolor burego kota
Z tego co wcześniej ktoś pisał to ten moduł działa też przy panoramie czy szyberdachu. Ale jak się go podpina? Też tylko w drzwiach? Przez drzwi idą wiązki do otwierania dachu?
-
- Twórca
Dach to całkiem inna sprawa, tzn inny moduł i montowany w innym miejscu samochodu - w instalację która idzie w bagażniku pod tym wilkiem plastikiem po lewej stronie. Masakryczne podejście.
Ja miałem pecha po po miesiącu gdzieś, z nieznanej przyczyny przestało o działać. Ale po tym miesiącu stwierdziłem że po pierwsze nie działa to tak jak chciałbym, a po drugie jak pamiętam rozbieranie boczku - odechciało mi się.
A działało tao tak, że jak zostawiłem otwarty dach i zamknąłem z kluczyka, dach (podobnie jak okna drzwi) zamykał się. Ale w przeciwieństwie do okien, nie dało się z pilota uchylić dachu.
A ja często zostawiam uchylony dach. Może są inne w działaniu moduły niż ten co ja miałem - nie wiem.