Tucson NX4
Dach - dziwne wklęśnięcia
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6T-GDI 180KM 7DCT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: dark knight
Dach - dziwne wklęśnięcia
Nowy Tucson po 4 miesiącach - powstały wgniecenia nie wiadomo od czego. Symetrycznie po obu stronach. Czy to może naprężenia od otwierania dachu? Wada fabryczna?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Dach - dziwne wklęśnięcia
Powstały po 4 miesiącach czy po prostu nie zwróciłeś uwagi wcześniej ? On wygląda jak po gradobiciu lub jakiejś naprawie transportowej jak by gdzieś relingi dobiły ..... Kolego w pierwszej kolejności to weź do ręki bardzo dobry miernik lakieru i zmierz grubość lakieru jak będzie fabryczny to gwarancja . Z doświadczenia wiem od kolegów którzy pracowali w salonach że dużo aut się naprawia po szkodach transportowych .
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Kiedyś przed marketem zaczepił mnie gościu i pyta czy w moim Tucsonie też są wgnioty i wklęśnięcia na karoserii - obejrzał szybko i stwierdził że nie ma. U niego natomiast ponoć były identyczne jak pokazywane na filmiku. Nie wiem o co kaman? Na pocieszenie - nie jesteś chyba sam z tym problemem.
Edit: teraz widzę że jesteś z Poznania - więc może to byłeś Ty?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Tylko, że to nowy model NX4, nie zaś nasz staruszek. Jak czytam na faceboku dzieją się tam cuda. Praktycznie permanentne akcje serwisowe. Ciekawe czy z naszą wersją było tyle akcji? Sam pamiętam, że chyba pierwsza dotyczyła zamka pokrywy komory silnika jak kupiłem później i mnie dotyczyła. Kolejną było tylne światło stop i jej doświadczyłem a teraz jest HECU tutaj nie wiem czy mnie dotyczy bo system mówi, że nie. Czyli reasumując 3 akcje.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
A to przepraszam, nie przyglądałem się szczególnie. Nie mniej jednak w TL wiem że przynajmniej jedna osoba też miała ten problem i też w Poznaniu.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Kolor: White
Kurcze, nie strasznie z tymi akcjami...., czekam na odbiór, dopiero będą go składać a zaczyna mnie to "zastanawiać". :/
Może napiszcie na co zwracać uwagę przy podzbiorze.
Wcześniejszego brałem nie ma do dziś problemów żadnych.
Może napiszcie na co zwracać uwagę przy podzbiorze.
Wcześniejszego brałem nie ma do dziś problemów żadnych.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Na faceboku jest grupa NX4 może tam znają odpowiedź?
Myślę, że im dalej w las tym mniej akcji serwisowych. Prawdopodobnie wynika to z wieku " dziecęcego" tego modelu. Nie sądzę żeby nie modyfikowali popełnionych błędów w trakcie produkcji.
Myślę, że im dalej w las tym mniej akcji serwisowych. Prawdopodobnie wynika to z wieku " dziecęcego" tego modelu. Nie sądzę żeby nie modyfikowali popełnionych błędów w trakcie produkcji.
-
- Świeżak
Nie, wcześniej nie było. Na 100%. Grubość lakieru tu nie ma nic do rzeczy. Po zakupie był cały. Nie było żadnego gradobicia, a samochód jest garażowany. Tak więc ani uszkodzenie w transporcie (zresztą co by miało symetrycznie z dwóch stron robić takie wgniecenie ? na relingi mi to nie wygląda), ani warunki atmosferyczne. Jadę w poniedziałek do serwisumexxmen30 pisze: ↑30 cze 2021, 15:34Powstały po 4 miesiącach czy po prostu nie zwróciłeś uwagi wcześniej ? On wygląda jak po gradobiciu lub jakiejś naprawie transportowej jak by gdzieś relingi dobiły ..... Kolego w pierwszej kolejności to weź do ręki bardzo dobry miernik lakieru i zmierz grubość lakieru jak będzie fabryczny to gwarancja . Z doświadczenia wiem od kolegów którzy pracowali w salonach że dużo aut się naprawia po szkodach transportowych .
-
- Świeżak
To nie ja. Jestem kobietą Jeśli takich jak ja jest więcej, to o tyle pocieszające, że jeśli to błąd konstrukcyjny i zacznie ujawniać się i innym użytkownikom, to jest szansa, że coś z tym zrobią i nie będą mogli się na mnie wypiąć z reklamacją. Jadę do serwisu i zobaczę co oni na to.Tucson pisze: ↑30 cze 2021, 16:08Kiedyś przed marketem zaczepił mnie gościu i pyta czy w moim Tucsonie też są wgnioty i wklęśnięcia na karoserii - obejrzał szybko i stwierdził że nie ma. U niego natomiast ponoć były identyczne jak pokazywane na filmiku. Nie wiem o co kaman? Na pocieszenie - nie jesteś chyba sam z tym problemem.