Serwis pewnie Karlik. Sprawdź czy stojące na miejscu to mają. Powodzenia i daj znać co załatwiłaś.jawata pisze: ↑01 lip 2021, 21:20To nie ja. Jestem kobietą Jeśli takich jak ja jest więcej, to o tyle pocieszające, że jeśli to błąd konstrukcyjny i zacznie ujawniać się i innym użytkownikom, to jest szansa, że coś z tym zrobią i nie będą mogli się na mnie wypiąć z reklamacją. Jadę do serwisu i zobaczę co oni na to.
Tucson NX4
Dach - dziwne wklęśnięcia
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Re: Dach - dziwne wklęśnięcia
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6T-GDI 180KM 7DCT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: dark knight
Nie strasz ! Wystarczy mi jeden feler Ja mam skojarzenie z tym otwieraniem dachu. Samochód kupiony zimą, więc dopiero teraz zaczęliśmy otwierać dach i to teraz powstały te wgniecenia. Skojarzenie jednoznaczne, więc się tak zastanawiam, czy aby nie jest winne naprężenie przy otwartym dachy = wada konstrukcyjna, być może pechowo tej mojej sztuki ?kik pisze: ↑30 cze 2021, 16:23Tylko, że to nowy model NX4, nie zaś nasz staruszek. Jak czytam na faceboku dzieją się tam cuda. Praktycznie permanentne akcje serwisowe. Ciekawe czy z naszą wersją było tyle akcji? Sam pamiętam, że chyba pierwsza dotyczyła zamka pokrywy komory silnika jak kupiłem później i mnie dotyczyła. Kolejną było tylne światło stop i jej doświadczyłem a teraz jest HECU tutaj nie wiem czy mnie dotyczy bo system mówi, że nie. Czyli reasumując 3 akcje.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6T-GDI 180KM 7DCT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Kolor: dark knight
Tak, Karlik. Ok, z tym sprawdzeniem dobra myśl. Dzięki. Jak znam życie serwis wyśle zapytanie/reklamację do fabryki i sobie poczekam... Niestety rękojmia jest wyjęta z umowy (a jak !) przez dealera, więc pozostaje czekanie na odpowiedź reklamacyjną :/
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: biały / czarny
Jeśli to coś pomoże pamiętam, że była taka akcja z I40 kombi (chciałem kupiś zamiast Tucsona TL w 2017) też u niektórych występował taki problem (jakby przełamanie, pofalowanie) - ale były to przypadki jednostkowe i tylko w kombi (nie wiem czy coś z tym zrobili)
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Dark Knight
Ciekawy numer. Czy wiadomo "już" coś z diagnozą? Takie rzeczy mogą być wadą konstrukcyjną - mogą się pogłębiać w trakcie eksploatacji - nadwozie jest samonośne.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny