Metoda prób i błędów zmieniaj po jednym kole z zimowego na letni który wiesz że jest sprawny aż zgaśnie informacja.browar340 pisze: ↑18 paź 2020, 9:12nie mogę zobaczyć jakie mam ciśnienie , ponieważ nie ma możliwości wyświetlenia bo od razu wyskakuje sprawdź tpms. Po zakupie samochodu miałem tylko 3 zimówki bo czwarta była uszkodzona, wiec dokupiłem nową felgę z czujnikiem założyłem oponę ,cały komplet wsadziłem i teraz nie wiem który czujnik jest uszkodzony - ten nowy czy któryś ze starego kompletu ? , Dodam ze letnie po skompletowaniu i założeniu zaraz było wszystko ok.
Tucson TL
Czujnik ciśnienia opon
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Re: Czujnik ciśnienia opon
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7
- Kolor: Czarny
Podjedz do gumiarza i ci sprawdzi skanerem który nie odpowiada, ja sam powiem ze zamówiłem z Aliexpress 4 czujniki za 110zł, będą za około 3 tyg. Maja działać od razu po założeniu, dam znać jak poszło.browar340 pisze: ↑18 paź 2020, 9:12nie mogę zobaczyć jakie mam ciśnienie , ponieważ nie ma możliwości wyświetlenia bo od razu wyskakuje sprawdź tpms. Po zakupie samochodu miałem tylko 3 zimówki bo czwarta była uszkodzona, wiec dokupiłem nową felgę z czujnikiem założyłem oponę ,cały komplet wsadziłem i teraz nie wiem który czujnik jest uszkodzony - ten nowy czy któryś ze starego kompletu ? , Dodam ze letnie po skompletowaniu i założeniu zaraz było wszystko ok.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Dopompuj powietrza ponad zalecane min.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Kolor: bezowy
i znalazłem winowajce , pojechałem do gumiarza, sprawdził skanerem i się okazało ze w jednym kole po rozebraniu uszkodzony był czujnik, wymiana na poczekaniu z wyważeniem i wgraniem 250 zł.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Dlaczego był uszkodzony ??? I w jaki sposób ???? Bo jak został uszkodzony podczas zmiany opon to winę ponosi wulkanizator ......
W innym przypadku taki czujnik objęty jest gwarancją .
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Kolor: bezowy
czujnik był uszkodzony przez poprzedniego właściciela , może nawet o tym nie wiedział .
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
witam !!!
Kupiłem 4 sztuki czujników ciśnienia Czy ważna jest kolejność montażu Tzn czy czujniki mają jakieś oznaczenie które mówi do jakiego koła ma być zamontowane ?
Kupiłem 4 sztuki czujników ciśnienia Czy ważna jest kolejność montażu Tzn czy czujniki mają jakieś oznaczenie które mówi do jakiego koła ma być zamontowane ?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Nie ma znaczenia.