Za namową kilku tutejszych forumowiczów, w tym @Zibi70, postanowiłem umilić sobie czekanie na yeti (czyli HEV 4x4) pisaniem do salonów Hyundaia w całej Polsce, czy czasem coś im się nie zwolniło. I oto nieco ponad tydzień temu doznałem szoku, po tym gdy dostałem info z Łodzi, że praktycznie od ręki mogę się stać właścicielem Tucsona 1.6 mild hybrid AWD, Platinum, w kolorze Teal + pakiet SUN. Czyli praktycznie dokładnie taki model o jakim pierwotnie myślałem idąc we wrześniu 2021 do salonu w Warszawie. Ale wtedy powiedziano mi, że mhev już dawno się rozeszły i zostały tylko dwie hybrydy do końca roku "brać panie, bo nie będzie!".
Ale jak widać niecierpliwych poszukiwaczy yeti jest więcej i zrobił się ruch w interesie. Kilka osób zrezygnowało z czekania, w ich miejsce wskoczyli nowi lub ci, którzy zamiast zwykłej wersji mieli szansę wziąć N Line. Do tego właśnie do salonów w całej PL przyjechało kilkanaście sztuk z Nosovic, w tym także wersje z AWD i 7DCT. Szok i niedowierzanie, że po tylu przebojach z HMP, po tylu przeczytanych tu postach, jest w końcu jakaś pozytywna informacja!
Wszystko zmierza do pozytywnego finału i kiedy tylko on nastąpi, z pewnością szerzej opiszę w wątku o "Polecanych salonach Hyundaia" - bo to czego doświadczyłem w ostatnich dniach przywraca mi wiarę w przedstawicieli tej marki.
A tymczasem mały "prezent" dla forumowiczów - decydując się na HT z Łodzi jednocześnie zwolniłem swoją rezerwację na Tucsona HEV 230KM 4x4 Platinum, Silky Bronze w salonie Auto GT w Warszawie. Pierwotny termin odbioru: listopad 2021, potem grudzień 2021, obecnie (chyba) marzec 2022. Jeśli komuś to jakoś pomoże, przyspieszy stanie w kolejce - to próbujcie, dzwońcie, może się uda wyrwać wyższy numerek w kolejce

Choć mam poważną obawę czy części do HT HEV nie idą w pierwszej kolejności do Kia, bo ten model ma teraz większą ofensywę promocyjną. Ale nadzieja umiera ostatnia