Kilka dni temu miałem rozmowę z ASO i leasing podpisuję na cenę z umowy, także nie zmienią już jej... chyba, że się zdziwię

A ja się zastanawiam jak to może być, że odbiorę samochód w 2022 z produkcji 2021 (czyli roczne) i jeszcze mam się cieszyć, że dostałem po starej cenie… A co ze stratą związaną z rocznikiem? Teraz może sytuacja na rynku używanych jest nienormalną ale za 5 lat, rok starszy samochód to ok. 10% wartości mniej. Ale mam nie narzekać bo na moje miejsce jest 10 chętnych
No nie wiem jak mogłoby być inaczej skoro mam już podpisaną umowę leasingową i wpłaconą 1 ratę.daniel.tucson4 pisze: ↑26 lis 2021, 11:14To, że będziesz miał je szybciej... jedynie
Jeszcze w większości w obrocie jest retoryka, że ceny będą z umowy, ale musimy się przekonać.
To czy się cieszyć będzie wiadomo w okolicach połowy grudnia, kiedy pokażą się nowe cenniki. Albo podwyżki nie będą znaczne (ale wzmocnione przez brak promocji i mniejsze upusty dla firm), albo będą duże i np. zmienią cenę końcową o 15 tys. Wtedy będziesz wiedział czy się cieszysz. Jakimś ratunkiem jest data pierwszej rejestracji.Pedr pisze: ↑26 lis 2021, 7:46A ja się zastanawiam jak to może być, że odbiorę samochód w 2022 z produkcji 2021 (czyli roczne) i jeszcze mam się cieszyć, że dostałem po starej cenie… A co ze stratą związaną z rocznikiem? Teraz może sytuacja na rynku używanych jest nienormalną ale za 5 lat, rok starszy samochód to ok. 10% wartości mniej. Ale mam nie narzekać bo na moje miejsce jest 10 chętnych![]()