Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD EXECUTIVE
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze / Dark Knight
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Problem w tym, że za każdym razem jak dzwonię to termin przesuwa się o dwa, trzy, cztery tygodnie, itd...
Przykłady zmiany terminów tylko z 2022 roku: pierwszy termin 15 styczeń, 29 styczeń, 4 marzec, 28 luty, 22 kwiecień, 4 maj, 18 maj,.... pytanie jaki kolejny?
Mnie interesuje ostateczny, gwarantowany termin odbioru auta! Może to być nawet 1 lipiec 2022. Jak przyjdzie 1 lipiec to chcę mieć to auto i kropka.
Przykłady zmiany terminów tylko z 2022 roku: pierwszy termin 15 styczeń, 29 styczeń, 4 marzec, 28 luty, 22 kwiecień, 4 maj, 18 maj,.... pytanie jaki kolejny?
Mnie interesuje ostateczny, gwarantowany termin odbioru auta! Może to być nawet 1 lipiec 2022. Jak przyjdzie 1 lipiec to chcę mieć to auto i kropka.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Red sun
Masz żarem takie same pytanie jak i ja.(kiedy i kropka).dobrze to ująłeś.wkurza to przekładanie.u mnie grudzień i styczeń to przekladka o 2,3dni.potem nagle przełom w lutym napisali ze marzec/kwiecien.a gdy zapytałem w połowie marca jak to wygląda to odpowiedz była że czerwiec.zwariować można.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Luzik panowie. Złość piękności szkodzi. Takie czasy. Kolega zamawiał w grudniu 2020 i czekał 3 tygodnie na odbiór. W końcu się wszyscy doczekamy. Wesołych świąt
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały / czarny
A ja mam inną łamigłówkę.....
Wczoraj dostałem informację z salonu Forda, iż mój Ranger zamówiony w 06/2021 (planowany odbiór 12/2021) otrzymał datę produkcji zaplanowaną na 27/05/2022 (wcześniej było to określane np. I kw) no i się zastanawiam czy go odbierać (czy może komuś odsprzedać - ale to nie o tym)
Generalnie jeśli mi zmienią cenę zakupu wówczas nie odbiorę (cena obecna jest około 30tys większa), a moje główne rozważanie to jak w reklamie "serce i rozum". Serce chce Forda, a rozum mówi, że NX jest całkiem spoko gdyby tylko był w automacie.... eh...
Wczoraj dostałem informację z salonu Forda, iż mój Ranger zamówiony w 06/2021 (planowany odbiór 12/2021) otrzymał datę produkcji zaplanowaną na 27/05/2022 (wcześniej było to określane np. I kw) no i się zastanawiam czy go odbierać (czy może komuś odsprzedać - ale to nie o tym)
Generalnie jeśli mi zmienią cenę zakupu wówczas nie odbiorę (cena obecna jest około 30tys większa), a moje główne rozważanie to jak w reklamie "serce i rozum". Serce chce Forda, a rozum mówi, że NX jest całkiem spoko gdyby tylko był w automacie.... eh...
-
- Twórca
- Kolor: Dark Knight
A to ciekawy dylemat. Ranger to chyba zupełnie inna bajka niż Tucson. A co do cennika to Ford też zagrywa nie fair, że zmienia ceny przed odbiorem?
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały / czarny
No tego jeszcze nie wiem, na chwilę obecną twierdzą że nie - ale prawda wyjdzie jak będzie fizycznie samochód (jak przy innych markach)
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 2021 - maybe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: amazon grey
Każdy z Was jak odbierał to miał ala rdzę na klockach hamulcowych ?
-
- Twórca
- Kolor: Dark Knight
Będę miał okazję wkrótce sprawdzić. Dostałem telefon, że samochód wyprodukował się i będzie wkrótce u dealera.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Kolor: Red sun
Na klockach czy na tarczach?postaw każde auto przed domem,nie używaj go przez jakiś czas a zobaczysz co pojawi się na tarczach.