Tucson TL
Ceny, rabaty i obniżki na zakup Tucsona
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Biały
Re: Ceny, rabaty i obniżki na zakup Tucsona
A co myślicie o rabacie 11,7% bez grup zawodowych i za gotówkę?
-
- Twórca
- Twój samochód: yyy
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: yyy
Tak, ale ten tablet mnie rozp... i widać, że pod kilkoma względami poszli po taniości.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Biały
Tak jak prownalem wersję sprzed lub po lifcie to sprzed jednak chyba gorsze plastiki - po lifcie więcej miękkich ale nadal bez szaleństw. Tablet to taka teraz moda, ale jednak chyba wyświetlacz lepszy niż poprzednio. Jest też elektryczny hamulec co może się podobać lub nie.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
11 % - dobry rabat.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
- Kolor: Micron Grey
Czy orientuje się ktoś jaki maksymalny rabat możemy wynegocjować u dealera na auto przy zakupie w leasingu na firmę przy finansowaniu Hyundaia poza standardowym obecnym rabacie flotowym, wyprzedażowym 11% oraz na auto demo przy standardowym rabacie 12%, biorąc jeszcze pod uwagę kończący się rok? Czy po nowym roku takie auta z 2018 roku będą jeszcze tańsze, czy raczej cena nie pójdzie w dół w związku z tym, że rocznikowo to już z poprzedniego roku?
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Nie liczyłbym, że będzie znacząco taniej, zobacz, jakie są ceny takich w ogłoszeniach. Jak kupowałem swojego, to też tak myślałem, ale w ten sposób do dzisiaj nie miałbym auta. Jakąś cenę trzeba przyjąć, inaczej to never ending story się robi.
-
- Twórca
Czy ktoś na forum pracuje może w salonie Hyundaia? Jakiś czas temu była chyba koleżanka, która sprzedawałą Tucsony? Jakaś podpowiedź?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Problem jest taki że Tucsony schodzą jak ciepłe bułeczki - dealerzy nie chcą obniżać cen bo... zawsze znajdzie się inny klient, nie chcą też sprzedawać bez marży ponieważ jak powyżej - przyjdzie ktoś inny i zapłaci - takie info uzyskałem szukając swojego auta.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Jest dokładnie tak, jak pisze @Tucson. Z tego powodu większych obniżek nie można doświadczyć, bo zawsze ktoś inny zapłaci obecną cenę. Tak samo jest z demówkami. Jest popyt, cena się usztywnia...
-
- Twórca
Rozumiem doskonale i zgadzam się z kolegami @Tucson i @Novibud. Dzwoniąc jednak po dealerach widzę, że niektórzy są bardziej elastyczni w negocjacjach.
Znalazłem 2 demówki - 1.6 diesel 7DCT 2WD w wersjach Premium - na jedną dealer daje 17%, na drugą 18% rabatu od ceny katalogowej. Ja jednak chyba wolałbym T-GDI 7DCT 4WD, dlatego obserwuję mając nadzieję, że taką wersję szczególnie w wersji Premium uda mi się dobrze wynegocjować. Spróbuję po nowym roku, może taka wersja demo pójdzie z odpowiednim rabatem, jak te diesle powyżej?
Znalazłem 2 demówki - 1.6 diesel 7DCT 2WD w wersjach Premium - na jedną dealer daje 17%, na drugą 18% rabatu od ceny katalogowej. Ja jednak chyba wolałbym T-GDI 7DCT 4WD, dlatego obserwuję mając nadzieję, że taką wersję szczególnie w wersji Premium uda mi się dobrze wynegocjować. Spróbuję po nowym roku, może taka wersja demo pójdzie z odpowiednim rabatem, jak te diesle powyżej?