Tucson TL
Buczenie
Re: Buczenie
Dam znać. Dodam jeszcze, że dali mi do testu auto z placu (przebieg 60 km, taka sam konfiguracja jak mój , tylko 2017 rok). Testowałem na tym samym odcinku autostrady (żeby nie było ), żadnych hałasów , drgań.
Byłem dziś w serwisie. Przejechałem się z mechanikiem, wbrew moim obawom - od razu wyczuł wibracje i szum. Zgodził się z moim przypuszczeniem,że może to być niewyważony wał. Auto zostało, mają jutro diagnozować i dzwonić do mnie.
Dam znać, jak będę wiedział już coś na 100%
Auto odebrane. Wał wymieniony. Nie miałem możliwości przeprowadzić rzetelnego testu -ale na tyle ile dałem radę - wydaje się, że hałasy i wibracje ustąpiły. Jutro przejadę się dłuższym odcinkiem autostrady i będę wiedział na 100%.
To jednak coś w tych ASO robią Inżynierze Mamoń zapraszamy w takim razie na dłuższą trasę do Polski (tak przy okazji, sądząc po Twoim awatarze, jesteś zagorzalym wielbicielem Maklakiewicza ?)
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Uwielbiam stare polskie (i nie tylko) filmy, a "Rejs" i "Wniebowziętych" w szczególności
Sądzę ,że w ASO obchodzą się ze mną jak z jajkiem z uwagi na to, co się zdarzyło ostatnio i stąd ten "expres" z naprawą. Zgłaszałem to w innym ASO od 9 miesięcy i nic z tym nie zrobili. Z tego co wiem, wymontowali cały podzespół z nowego Tuksa i założyli (głownie chyba po to aby potwierdzić, że to wał), a teraz zamówią do tamtego nowy.
A do Polski chętnie bym się przejechał Tuksem, gdyby istniała taka możliwość
Sądzę ,że w ASO obchodzą się ze mną jak z jajkiem z uwagi na to, co się zdarzyło ostatnio i stąd ten "expres" z naprawą. Zgłaszałem to w innym ASO od 9 miesięcy i nic z tym nie zrobili. Z tego co wiem, wymontowali cały podzespół z nowego Tuksa i założyli (głownie chyba po to aby potwierdzić, że to wał), a teraz zamówią do tamtego nowy.
A do Polski chętnie bym się przejechał Tuksem, gdyby istniała taka możliwość
Istnieje wuja był swoim dodge w PL całe 2 mc Nie pytałem czy się opłacało, zważywszy na spalanie i gabaryty auta o parkowaniu nie wspominając
Miałem na myśli przejazd przez ocean (autostradą)
Gdyby jeszcze były co 1000 km hotele z kortami tenisowymi, plaża itd
Ale to sfera science-fiction.
W Polsce się pojawię prawdopodobnie w przyszłe wakacje, więc będę śledził pilnie forum i jakby jakiś "zlocik" - nie miałbym nic na przeciwko
Gdyby jeszcze były co 1000 km hotele z kortami tenisowymi, plaża itd
Ale to sfera science-fiction.
W Polsce się pojawię prawdopodobnie w przyszłe wakacje, więc będę śledził pilnie forum i jakby jakiś "zlocik" - nie miałbym nic na przeciwko
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.7 crdi
- Rok produkcji: 2017
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Witam . Mam Tucson 1.7 crdi przedni napęd . U mnie Buczy przy prędkości między 85 km a 100 km . Na podnośniku to samo także odpadają opony. Proszę o podpowiedź czy to łożysko ? Jeśli tak to by było buczenie przy każdej prędkości tak?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.7 2017rok
- Rok produkcji: 2017
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Biały
Witam i jak naprawiony Tucson już nie buczy też tak mam niewiem co może być łożysko nowe i to samo