Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
To auto jest bardzo wyciszone, więc w środku mało co słychać oprócz radia Oczywiście przy rozsądnych prędkościach a w szczególności na postoju.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Właśnie tak jak pisze krisman, autko jest tak fajnie wyciszone, że jak siedzisz w środku, słuchasz delikatnej muzy, to gdyby nie to forum pewnie o niektórych problemach w ogóle byś nie wiedział Tucson 1.6 T-Gdi daje niesamowitą frajdę z jazdy, ale śledząc wypowiedzi użytkowników tej wersji, coś chyba faktycznie jest nie tak z manualną skrzynią.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-DGI 2WD style
- Kolor: white sand
Co będzie to będzie - muszę pozytywnie myśleć bo inaczej zero radości będzie przy odbieraniu auta. A to przecież jedna z przyjemniejszych rzeczy jakie nas czekają w życiu. Obiór nowego autka:)
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Mówią, że właściciel auta cieszy się dwa razy... gdy kupuje i kiedy sprzedaje. Tylko nie wiadomo kiedy radość jest większa
1.6 T-GDI 4WD Comfort
I tak 3mać ! Zadowolenia z auta i... za dużo nie czytać.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Tylko chyba wersja z DCT też nie jest wolna od wad. Na popularnym serwisie wideo na y jest kilka filmów, na których pokazane są problemy z DCT w Tucsonie. Póki co to problem chyba dotyczy samochodów z zagranicznych rynków a nie naszego, ale warto zwrócić na to uwagę. Zgadzam się z kolegą maik30d, że prawdopodobnie usterka w manualu dotyczy dużej ilości, tylko nie każdy ją widzi. U mnie brzęczenie zaczyna się dopiero po około 30 sekundach od rozruchu (jakby coś się włączało albo smarowanie się kończyło. Na pewno bym jej nie zauważył gdyby nie to forum i nie fakt, że kiedyś przy zapalonym silniku musiałem coś wyjąć z bagażnika - tak jak pisałem, zaczyna się dopiero po około 30 sekundach więc od razu nie słychać.
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Zgadzam się z kolegą "dzako". Posiadam 1.6 tgdi z 7 dct, od czasu do czasu pojawiają się dziwne drgania/szarpania przy ruszaniu z miejsca (zwłaszcza na nierozgrzanym silniku) - efekt podobny do nieumiejętnego ruszenia z manualna skrzynia biegów .Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji softu. Za 2 tygodnie mam wizytę w serwisie i zobaczymy jak dalej się sytuacja rozwinie. Mam wrażenie , że Hyundai strzelił sobie w kolano wypuszczając niedopracowane skrzynie biegów (zarówno manualne jak i dct). Cofają się do lat 90-tych, a wiadomo jaką mieli wtedy opinie. Szkoda, bo stylistycznie są nie do podrobienia.
Sent from my iPhone using Tapatalk
W Szwecji tez jest ten sam problem z dct... więc nie tylko USA/Kanadamaik30d pisze:Kolego Inżynier Mamon...
Zgadza się były tam też jednostkowe przypadki, sam o tym pisałem.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
Witam. Drodzy koledzy pytanie za milion. Dlaczego nigdzie w salonie Hyundai nie można umówić się na jazdę testową Tucsonem 1,6 t-gdi z manualem? podejrzane co nie. Odp. bo skrzynia biegów jest do D......!jednym brzeczy drugim szarpie trzecim sie blokuje i starczy. W nowym aucie jest to nie dopuszczalne i swiadczy o wadzie która wplywa na przyspieszone zużycie i awarie skrzyni. Co na to Hyundai........?